Lasagne!

Wij zijn weer terug van vakantie en wat is het toch fijn om weer in mijn eigen keuken te staan! Ik had al een aantal dagen trek in lasagne. En niet zomaar eentje maar mijn all-time favorite! Met lekker veel paddenstoelen, bechamelsaus, lekker veel parmezaanse kaas en een scheutje wijn voor een extra smaak dimensie. Ik heb in totaal 2 lasagnes gemaakt, eentje met en eentje zonder wijn voor de kids.
Ik heb deze koolhydraatarme lasagnebladen gebruikt maar je kan natuurlijk ook plakjes courgette, aubergine of pompoen gebruiken. Wij maken er altijd een heerlijke salade bij met rucola, mozzarella en tomaatjes. Dat maakt dit gerecht wat mij betreft helemaal compleet!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 6 personen

 9.7 g khd per portie

  • 50 g uien
  • 150 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 300 g gehakt
  • 75 ml witte wijn
  • 1 afgestreken el Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snufje zout
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 500 g passata (ekoplaza 3.4g khd per 100g)
  • bechamelsaus volgens dit recept
  • 150g koolhydraatarme lasagnebladen
  • 150 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Snijd de ui en peen in kleine stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak het rul.
Schenk de wijn erbij, voeg de kruiden toe en laat het geheel pruttelen totdat de wijn grotendeels is opgelost. Snijd de champignons in grove stukjes, voeg het samen met de passata in de pan en bak het geheel op een middelmatig vuurtje tot de peen beetgaar is gebakken.
Maak ondertussen de bechamelsaus volgens dit recept.

Verwarm de oven op 175c.
Schep een deel van de saus in een ovenschaal, met daaroverheen een beetje parmezaanse kaas, lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn (eindig met de bechamelsaus).
Bak de lasagne 45 minuten in de oven.

Geniet! X

One Comment

  1. Suzanne Gorczak

    Laatst deze lasagnabladen gebruikt en idd heerlijk maar op de verpakking staat dat je de blaadjes 12 minuten moet voorkoken en dat heb ik dan ook gedaan. Worden deze bij jou gaar met enkel in de oven te garen?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.