Ik heb vandaag deze overheerlijke Lemon poppy muffins gebakken voor de challenge! Lekker zacht met een fris vleugje citroen, vanille en de poppy maanzaad. Ideaal om te maken vandaag aangezien het weer lekker druilerig is! De muffins zijn ook eenvoudig in te vriezen, maak ze dan wel zonder de frosting!
Bekijk hier meer muffin recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor exclusieve recepten.
PrintLemon poppy muffins
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per muffin
Omschrijving
Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 g gesmolten roomboter
- 75 g volle kwark
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 5 g maanzaad
- 3 el citroensap
- 1/2 tl citroenrasp
Optioneel:
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g roomkaas
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 el citroensap
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal en luchtig mengsel en verdeel het over 6 muffin vormpjes.
Bak de muffins 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de muffins afkoelen en maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten te mengen tot een mooie crèmige frosting. Verdeel de frosting over de muffins zodra deze zijn afgekoeld.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffin, cupcake, lemon, poppy, citroen,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Kan ik het eiwit poeder weglaten of vervangen met iets anders?
Hai Oanh, moet de oven op hetelucht? Of gewoon oven?
Groetjes Linda