Ik heb deze smakelijke zoete wafels gemaakt met deze zonnebloemmeel. In vergelijking met amandelmeel neemt zonnebloemmeel veel meer vocht op. Het is dus niet 1:1 te vervangen, maar zeker een goed alternatief voor amandelmeel! Deze wafels heb ik gemaakt met bessen en frambozen uit de vriezer met een vleug vanille. Ze zijn natuurlijk ook verrukkelijk met stukjes chocolade, cacaopoeder, koekkruiden of kaneel!
Ik heb de wafels in een wafelijzer gebakken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld deze BPA-vrije wafel bakvorm.
Klik hier voor meer wafel recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintZoete wafels zonder amandelmeel!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 2,3 g khd per wafel
Ingrediënten
- 35 g zonnebloemmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 30 g bevroren fruit
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 20 g gesmolten roomboter
Garnering:
Bereidingswijze
Verwarm het wafelijzer.
Meng alle ingrediënten en schep 1/4e deel van het mengsel per wafelvorm.
Bak de wafels goudbruin in het ijzer.
Garneer de wafels eventueel met poedersuikervervanger of een verse dot slagroom.
Notities
Je kunt de wafels ook prima invriezen!
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, wafel, wafels, zoet, zonnebloem, meel, zonnebloemmeel, glutenvrij
Heerlijk een keer geen amandelmeel…vind ik erg droog en niet lekker