Deze muffins verdienen een 10 volgens Trev! Dat is het grootste compliment dat er is 🙂
Lekker luchtig, zacht en de oranje frosting maakt het natuurlijk helemaal af. Wij nemen muffins vaak mee als we de deur uit gaan maar genieten van een muffintje onder het genot van een kopje koffie of thee is ook zonder twijfel genieten geblazen! Naast dat ze heerlijk smaken, zijn ze mega makkelijk om te maken en kun je er makkelijk je eigen draai aan geven. Ik heb deze BPA vrije muffinvorm gebruikt.
Klik hier voor meer muffin recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintMuffins met oranje frosting
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4 muffins
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per muffin
Ingrediënten
Muffins:
- 2 eieren
- 100 groomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 40 g gesmolten roomboter
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Frosting:
- 60 g roomkaas
- 40 g roomboter
- 25 g erythritol (klik)
- oranje kleurstof of wortelsap
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten voor de muffins tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 4 muffin vormpjes en bak de muffins ongeveer 40 minuten goudbruin in de oven.
Maak de frosting door de ingrediënten te mixen tot een luchtig mengsel en tot de gewenste kleur.
Schep het mengsel in een spuitzak en versier de muffins met de frosting wanneer de muffins zijn afgekoeld.
Sleutelwoorden: muffins, glutenvrij, koolhydraatarm, oranje, cupcakes, low carb, keto,