Ovenschotel met kip

Ik heb deze smakelijke ovenschotel gemaakt voor het avondeten gisteren. Het is een eenvoudig recept waar je je left-over groenten in kan verwerken. Ik heb er al stiekem van gesmuld en het is zo lekker! Om je vingers bij af te likken! Ik heb kippenvleugels gebruikt maar als je niet zo van kluiven houdt kan je natuurlijk ook kiezen voor kipfilet.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 4 personen

 11.8 g khd per persoon

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 afgestreken el oregano
  • 1 afgestreken el kerrie massala
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • snuf peper
  • snufje zout
  • 150 g peen
  • 200 g pompoen
  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g paprika
  • 100 g tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el balsamico
  • 75 g doperwten
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175c.
Was de kippenvleugels en kruid het met de kruiden.
Snijd alle groenten in stukjes en verdeel het in een grote ovenschaal.
Hussel de kippenvleugels door de groenten en schenk de balsamico en olijfolie over het geheel.
Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven, schep het geheel om en bak vervolgens nogmaals 30 minuten.

Geniet! X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.