Ik heb deze heerlijke ovenschotel met kool gemaakt. Persoonlijk ben ik dol op ovenschotels, helemaal als het koud is buiten. Het is ook een ideale optie voor de drukkere dagen. Het is namelijk easy te preppen. Je maakt het van tevoren, strooi de geraspte kaas over de schotel, leg het in de koelkast, leef je dag, en stop het een half uurtje voordat je wilt eten in de oven! Lekker na bijvoorbeeld een fijne wandeling in de natuur of een werkdagje.
Meer heerlijke ovenschotels recepten vind je hier!
Heb je deze super handige kruidenpotjes al gezien? De ideale oplossing voor een georganiseerde keukenla of keukenkastje!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintOvenschotel met kool!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 10.5 g khd per portie
Omschrijving
De ovenschotel leent zich voor heerlijke variaties. Probeer bijvoorbeeld eens gerookte spekblokjes, chorizo of salami voor een extra dimensie. Succes gegarandeerd! En als je liever vegetarisch eet, kan je altijd kiezen voor Vega gehakt, pompoen blokjes, bloemkool roosjes of een andere groente naar keuze!
Ingrediënten
- 50 g uien
- 50 g peen
- 300 g gehakt
- 1 tl sambal
- 25 ml soyasaus
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 150 g kastanjechampignons
- 100 g rode puntpaprika
- 400 g gepelde tomaten
- 200 g witte kool
- 150 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de uien en peen in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg het gehakt bij de uien en peen samen met de sojasaus, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en bak het 5 minuten op een middelhoog vuurtje.
Snijd ondertussen de champignons en paprika in stukjes en voeg het bij het gehakt in de pan.
Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten toe, breng het aan de kook en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Snijd de kool ondertussen in repen en bak het voor de laatste 3 minuten mee in de pan.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal, strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel 20a25 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.
Heb je mijn ebook makkelijke en snelle recepten al gezien?
“passaat“ wat is dat?
Een bewaarrecept. We vonden het allemaal lekker, een volgende keer voeg ik iets meer van de kruiden en specerijen toe. De smaak mocht best wat sterker. Meer dan genoeg voor vier personen, zeker omdat we er ook nog een salade bij hadden.
Dit heerlijke recept gemaakt en gesmuld. Het is een blijvertje.
Ik ben allergisch voor tomaat. Waarmee kan ik vervangen?
Wanneer gebruik je de sambal?