Ovenschotel met kool!

Ik heb deze heerlijke ovenschotel met kool gemaakt. Persoonlijk ben ik dol op ovenschotels, helemaal als het koud is buiten. Het is ook een ideale optie voor de drukkere dagen. Het is namelijk easy te preppen. Je maakt het van tevoren, strooi de geraspte kaas over de schotel, leg het in de koelkast, leef je dag, en stop het een half uurtje voordat je wilt eten in de oven! Lekker na bijvoorbeeld een fijne wandeling in de natuur of een werkdagje.

Meer heerlijke ovenschotels recepten vind je hier!

Heb je deze super handige kruidenpotjes al gezien? De ideale oplossing voor een georganiseerde keukenla of keukenkastje!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovenschotel met kool!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 10.5 g khd per portie

Omschrijving

De ovenschotel leent zich voor heerlijke variaties. Probeer bijvoorbeeld eens gerookte spekblokjes, chorizo of salami voor een extra dimensie. Succes gegarandeerd! En als je liever vegetarisch eet, kan je altijd kiezen voor Vega gehakt, pompoen blokjes, bloemkool roosjes of een andere groente naar keuze!


Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 50 g peen
  • 300 g gehakt
  • 1 tl sambal
  • 25 ml soyasaus
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 150 g kastanjechampignons
  • 100 g rode puntpaprika
  • 400 g gepelde tomaten
  • 200 g witte kool
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de uien en peen in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.

Voeg het gehakt bij de uien en peen samen met de sojasaus, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en bak het 5 minuten op een middelhoog vuurtje.
Snijd ondertussen de champignons en paprika in stukjes en voeg het bij het gehakt in de pan.
Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten toe, breng het aan de kook en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Snijd de kool ondertussen in repen en bak het voor de laatste 3 minuten mee in de pan.

Verwarm de oven op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal, strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel 20a25 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.


Heb je mijn ebook makkelijke en snelle recepten al gezien?

5 Comments

  1. Avatar foto

    “passaat“ wat is dat?

  2. Avatar foto

    Een bewaarrecept. We vonden het allemaal lekker, een volgende keer voeg ik iets meer van de kruiden en specerijen toe. De smaak mocht best wat sterker. Meer dan genoeg voor vier personen, zeker omdat we er ook nog een salade bij hadden.

  3. Avatar foto

    Dit heerlijke recept gemaakt en gesmuld. Het is een blijvertje.

  4. Avatar foto

    Ik ben allergisch voor tomaat. Waarmee kan ik vervangen?

  5. Avatar foto

    Wanneer gebruik je de sambal?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.