Indische cake!

De Wednesday Challenge van deze week smaakt iets naar spekkoek, een kruidige cake, warme en herfstige smaken en perfect in combinatie met een warm drankje. Er werd in de Facebook groep verteld dat de bovenkant van de Indische cake a little bit sticky is. Daarnaast geeft het een extra lekkere touch aan de cake. Ik kijk er al naar uit om vanavond een plakje bij de thee te nuttigen en morgenochtend een plakje bij het ontbijt. Ze zijn ook perfect om in plakjes te snijden en in te vriezen, heerlijk praktisch!

Als je zin hebt in een chocoladecake, vanillecake of bijvoorbeeld een kaneelcake, kan je de kruiden altijd vervangen met hetgeen waar je trek in hebt.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Indische cake!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb de cake in deze bakvorm gebakken.


Ingrediënten

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits te eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de roomkaas en boter en voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe. (je kan proeven of het zoet genoeg is)
Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel en meng het tot een luchtig mengsel.
Verdeel het mengsel in de bakvorm en bak de indische cake 40 minuten in de oven.
Smeer de bruine suikervervanger over de cake en bak de cake nogmaals 10 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, Indisch, Indische,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

13 Comments

  1. Avatar foto

    Ziet er heerlijk uit, maar hoeveel kh zitten er in de hele cake? Ik ben nog niet zo heel lang bezig en tel nog alles,

  2. Avatar foto

    waar kan ik Sukrin gold mee vervangen?

  3. Avatar foto

    Ziet er lekker uit, hoeft er maar 27.5 gram amandelmeel bij?

  4. Avatar foto

    Heerlijk, smeuïge cake! De kruiden smaken fantastisch. Absoluut favoriet bij ons allemaal!

  5. Avatar foto

    Heb deze cake gemaakt en toen hij in de oven stond rook het al heerlijk. Was zeer benieuwd naar de smaak zeker omdat er toch wel veel sterke kruiden in zitten. Wat is hij heerlijk!!!!! Iedereen hier vind hem zalig en mijn moeder die niet zo van allerlei kruiden is vond hem ook super. Binnenkort maar weer maken want hij is al weer op.

  6. Avatar foto

    Ik heb hem maandag gemaakt. Hij is echt heerlijk!

  7. Avatar foto

    Vandaag gemaakt, en hij is boven verwachting zo lekker! Dank voor dit recept.

  8. Avatar foto

    Heerlijke cake! Lekker luchtig en helemaal niet droog! Ik heb hem al twee keer gemaakt.

  9. Avatar foto

    Lijk me heerlijk, wil het graag maken, maar is het 275 gram amandelmeel of 27.5 gram?

  10. Avatar foto

    Cupido la de franse ik ben dolloarina
    Heb je liever ja geur of nee geur

  11. Avatar foto

    Honkie plankie

  12. Avatar foto
    Wendelina den Braven

    Is het mogelijk om ipv eiwitpoeder ook verse eiwitte te gebruiken?
    En mag ik dan evt dezelfde hoeveelheid aanhouden?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.