Koolhydraatarme Indische cake!

Indische cake. Nog nooit gegeten, wel de ingrediënten bekeken, wat instructies opgevolgd en mijn intuïtie het werk laten doen en it worked! De Wednesday Challenge smaakt iets naar spekkoek, een kruidige cake, warme en herfstige smaken en perfect in combinatie met een warm drankje. Er werd in de Facebook groep verteld dat de bovenkant van de Indische cake a little bit sticky is. Daarnaast geeft het een extra lekkere touch aan de cake. Ik kijk er al naar uit om vanavond een plakje bij de thee te nuttigen en morgenochtend een plakje bij het ontbijt. Ze zijn ook perfect om in plakjes te snijden en in te vriezen, heerlijk praktisch!

Als je zin hebt in een chocoladecake, vanillecake of bijvoorbeeld een kaneelcake, kan je de kruiden altijd vervangen met hetgeen waar je trek in hebt.

Ik heb de cake in deze bakvorm gebakken.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 plakjes

 2.5 khd per plakje

 

Topping:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Splits te eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de roomkaas en boter en voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe. (je kan proeven of het zoet genoeg is)
Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel en meng het tot een luchtig mengsel.
Verdeel het mengsel in de bakvorm en bak de indische cake 40 minuten in de oven.
Smeer de sukrin gold over de cake en bak de cake nogmaals 20 minuten in de oven. 

Geniet! X

One Comment

  1. Ik heb hem maandag gemaakt. Hij is echt heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.