Koolhydraatarme Indische cake!

De Wednesday Challenge van deze week smaakt iets naar spekkoek, een kruidige cake, warme en herfstige smaken en perfect in combinatie met een warm drankje. Er werd in de Facebook groep verteld dat de bovenkant van de Indische cake a little bit sticky is. Daarnaast geeft het een extra lekkere touch aan de cake. Ik kijk er al naar uit om vanavond een plakje bij de thee te nuttigen en morgenochtend een plakje bij het ontbijt. Ze zijn ook perfect om in plakjes te snijden en in te vriezen, heerlijk praktisch!

Als je zin hebt in een chocoladecake, vanillecake of bijvoorbeeld een kaneelcake, kan je de kruiden altijd vervangen met hetgeen waar je trek in hebt.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Indische cake!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb de cake in deze bakvorm gebakken.


Ingrediënten

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits te eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de roomkaas en boter en voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe. (je kan proeven of het zoet genoeg is)
Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel en meng het tot een luchtig mengsel.
Verdeel het mengsel in de bakvorm en bak de indische cake 40 minuten in de oven.
Smeer de bruine suikervervanger over de cake en bak de cake nogmaals 10 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, Indisch, Indische,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

3 Comments

  1. Ik heb hem maandag gemaakt. Hij is echt heerlijk!

  2. Lijk me heerlijk, wil het graag maken, maar is het 275 gram amandelmeel of 27.5 gram?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.