Speculaaskoeken uit de pannenkoekenmaker!

Sint Maarten is alweer achter de rug, de buit is weer binnen en er is weer volop genoten van alle prachtige lichtjes en liederen. Het is nu tijd voor sinterklaas! De verlanglijstjes zijn vol in de maak, het sinterklaas journaal staat elke avond op, de nodige liedjes worden regelmatig gezongen en natuurlijk wordt er genoten van Sinterklaas lekkers! Ik heb al een aantal overheerlijk recepten online staan die je allemaal hier kan vinden. Vandaag had ik spontaan trek in een verse warme speculaas koek en here it is! Ik heb ze gemaakt met de pannenkoekenmaker (klik hier)  ze zijn ultra makkelijk om te maken, in 10 minuten op tafel getoverd en het aller lekkers warm en vers gebakken! De warme geuren van kaneel, pepernoten, taaitaai en gevulde koeken komen mij tegemoet. Het enige wat nog ontbreekt is een heerlijk warm kopje thee, koffie of een warme choco!

Hier komt het recept!

Ingrediënten 2 koeken

 3.2 khd per koek

Bereidingswijze:

Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje boter.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 2 bollen van.
Leg beide bolletjes in de pannenkoekenmaker en druk de pannenkoekenmaker dicht.
Bak de koeken ongeveer 4a5 minuten, strooi er Sukrin Melis over en geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.