Als extra challenge heb ik deze pencees koeken gemaakt! Het zijn koeken gevuld met spijs, of in dit geval met deze koolhydraatarme marsepein. Allebei mogelijk en allebei super lekker!
Liever maken met spijs? Maak dan de spijs volgens dit recept.
Ik heb de koeken gemaakt met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPencees koeken!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 80 g roomboter blokjes op kamertemperatuur
- 1 el speculaaskruiden
- 1 ei
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 100 g marsepein (klik)
- 1 tl amandelschaafsel
- 1 eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve de marsepein, eidooiertje en amandelschaafsel tot een homogene massa.
Verdeel 2/3 deel van het mengsel over 2 vormpjes en leg de marsepein erbovenop.
Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes, strijk de koeken met het eidooiertje en bak de koeken 20a25 minuten in de oven.
Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze uit de bakvormpjes haalt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koeken, koek, gebak, marsepein, pencee,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!