De Sint komt in het land vandaag! Dat feest is natuurlijk niet compleet zonder pepernoten dus ben ik aan de bak gegaan! Ik heb niet zomaar pepernoten gemaakt, maar heb ze gecoat met heerlijke chocolade! Ik heb ze gedipt in deze koolhydraatarme chocolade en koolhydraatarme witte chocolade. Ik heb enkele pepernoten ook nog een double dip gegeven. Hoe lekker! Het is super leuk om te maken met kinderen, helemaal het dippen is een groot feest. Lekker kliederen en chocolade van je vingers likken!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPepernoten (kruidnoten)
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: +/- 4 g khd per portie
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Pepernoten/kruidnoten:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 10 g lijnzaadmeel (klik)
- 1 eiwit
- 30 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 ruime el speculaaskruiden
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
Coating:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c. Kneed alle ingrediënten (behalve de coating) tot een deeg en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Draai er ongeveer 75 pepernoten van. Leg de pepernoten op een bakmat en bak de pepernoten ongeveer 8 minuten in de oven. Verhoog het temperatuur naar 180c en bak de pepernoten ongeveer 5 minuten.
Laat de pepernoten goed afkoelen in de oven met de deur open.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en dip de pepernoten in de gewenste chocolade.
Notities
Let goed op de pepernoten in de oven. Ze kunnen hard gaan!
Leg de gecoate pepernoten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
Gebruik deze erythritol, of deze om het beste krokante effect te krijgen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sinterklaas, kruidnoten, pepernoten,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!