Pepernoten (kruidnoten)

De Sint komt in het land vandaag! Dat feest is natuurlijk niet compleet zonder pepernoten dus ben ik aan de bak gegaan! Ik heb niet zomaar pepernoten gemaakt, maar heb ze gecoat met heerlijke chocolade! Ik heb ze gedipt in deze koolhydraatarme chocolade en koolhydraatarme witte chocolade. Ik heb enkele pepernoten ook nog een double dip gegeven. Hoe lekker! Het is super leuk om te maken met kinderen, helemaal het dippen is een groot feest. Lekker kliederen en chocolade van je vingers likken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepernoten (kruidnoten)

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: +/- 4 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

De witte chocolade en snoepgoed is dit weekend in de aanbieding! (Shop hier)


Ingrediënten

Pepernoten/kruidnoten:

Coating:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c. Kneed alle ingrediënten (behalve de coating) tot een deeg en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Draai er ongeveer 75 pepernoten van. Leg de pepernoten op een bakmat en bak de pepernoten ongeveer 8 minuten in de oven. Verhoog het temperatuur naar 180c en bak de pepernoten ongeveer 5 minuten.
Laat de pepernoten goed afkoelen in de oven met de deur open.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en dip de pepernoten in de gewenste chocolade.


Notities

Let goed op de pepernoten in de oven. Ze kunnen hard gaan!

Leg de gecoate pepernoten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Gebruik deze erythritolof deze om het beste krokante effect te krijgen.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sinterklaas, kruidnoten, pepernoten,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.