Ik heb voor de challenge van deze week geprobeerd speculoos te maken. Het was een hele uitdaging om dat voor elkaar te krijgen, maar hey! Ik denk dat het best goed is gelukt! Het smaakt naar speculaas en is wat caramellerig door de wat stroperige structuur, gemaakt met deze bruine suikervervanger. Wat mij betreft een goddelijke combinatie! Heerlijk over dessert, taartjes of bijvoorbeeld deze koolhydraatarme vanille-ijs.
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintSpeculaas pasta! (speculoos)
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 250 g in totaal
- Aantal koolhydraten: 9,5 g khd in totaal
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Karamel:
- 120 ml slagroom
- 30 g ongezouten roomboter
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
Overige ingrediënten:
- 60 g amandelmeel (klik)
- 2 el kaneel
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl kardemom poeder
- 1/8 tl gemberpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom, boter, bruine suikervervanger en vanille in een pan en breng het lichtjes aan de kook. Maal ondertussen de amandelmeel en alle kruiden in de keukenmachine tot een grove notige pasta. Roer in de pan tot het slagroommengsel is ingedikt tot een stroperige karamelsaus (dit kan ongeveer 20 minuten duren). Laat het iets afkoelen en maal het bij de pasta tot een egale stroperige pasta.
Notities
Je kunt ook koekkruiden/speculaas kruiden gebruiken!
Proef de speculaas pasta en voeg naar smaak meer kruiden toe!
De pasta wordt steviger zodra je deze in de koelkast legt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, speculoos, pasta, caramel, karamel, spread,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heb de pasta geprobeerd te maken. Alleen maakte mijn keukenmachine geen groffe notenpasta. Het bleef poeder. Met de caramel erbij wel soort pasta maar na paar keer draaien al snel veel olie die vrij kwam. Ook is de pasta vele malen donkerder dan op jouw plaatje. Maar de smaak komt aardig in de richting. Mss dat ik er een paar bonbons mee ga vullen….