Pompoen kruidkoek!

Voor de challenge van deze week heb ik een kruidkoek gemaakt van pompoen. Dat past heerlijk bij de herfst! Wij hebben net een heerlijke wandeling gemaakt en hoe lekker is het om nu te genieten van een vers gebakken plakje pompoen kruidkoek. Uiteraard met een heet bakje thee of koffie. Hij is eenvoudig om te maken en ook als ontbijt lekker met een beetje boter! Voor de variatie kun je (als je koolhydraatbeperkt eet) de pompoen vervangen met banaan of appelmoes. Of wat dacht je van geraspte wortel of courgette? Allemaal heerlijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen kruidkoek!

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12 plakjes
  • Aantal koolhydraten: 1.3 g khd per plakje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

Ik heb deze bakvorm gebruikt.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de pompoenblokjes beetgaar in een pan met water.
Pureer de pompoenblokjes.
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal beslag en meng daar 1 voor 1 de eieren bij.
Meng als laatst de boter toe aan het beslag en schep het geheel in de bakvorm.
Bak de kruidkoek 45 minuten in de oven.

 


Notities

Maak er een heerlijke frosting over van roomkaas, bruine suikervervanger, slagroom en vanille!

Garneer de kruidkoek met pecan noten!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kruidkoek, ontbijtkoek, pompoen, speculaas,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.