Soepjes zijn een van mijn favoriete gerechtjes om mee te lunchen. In combinatie met een salade of broodje is het helemaal een feest en kan hij prima door als diner. Je kan er van alles bij doen, maar dit is in ieder geval al een goede basis! o.a. door de pindakaas (van de Lidl) en de knolselderij vult de soep goed.Β
Klik hier voor meer soep recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Pindasoep!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie
IngrediΓ«nten
- 50 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 el kokosolie
- 200 g knolselderij
- 150 g pindakaas
- 200 g romige kokosmelk
- 1 bouillonblokje
- 2 eieren
- 750 ml water
- toefje taugΓ©
Bereidingswijze
Snijd de uien fijn, kneus de teentjes knoflook en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Schil de knolselderij, snijd het in blokjes en voeg het bij de uitjes in de pan.
Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en het bouillonblokje toe.
Kook de eieren ondertussen 6 minuten in een apart pannetje.
Schenk de water bij de rest in de pan en blijf regelmatig roeren.
De soep is klaar wanneer de knolselderij beetgaar is. Je kan de soep eventueel pureren met de staafmixer.
Schep de soep op en garneer tot slot de soep met de gekookte eitjes en taugΓ©.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pinda, soep, sate
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk soepje heb deze nog aangevuld met gember en sambal?
Heeeurlijk!! ?
Knolselderij kan ik niet meer krijgen in de winkels. Wist geen alternatief, dus heb voor zoete aardappel gekozen. Wat zou een ander alternatief kunnen zijn?
Dat kan, alleen heeft het wel meer koolhydraten! Je zou bijvoorbeeld ook pastinaak kunnen gebruiken, of pompoen ?