Vandaag heb ik deze verrukkelijke rabarber kwarktaart gemaakt voor de challenge! Het is volop rabarber seizoen dus laat die rabarber recepten maar komen! Wij hebben net bezoek gehad en die hebben de taart helemaal goedgekeurd! Ook de kinders vonden het een topper.
Klik hier voor meer taart inspiratie.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintRabarber kwarktaart!
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 175 g roomboter op kamertemperatuur
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 g volle kwark
- 175 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 200 g rabarber
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
Garnering:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de boter, bruine suikervervanger, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en het snufje zout romig.
Mix de eieren er één voor één bij, vervolgens de kwark en daarna de amandelmeel en eiwitpoeder. Snijd de rabarber in stukjes.
Giet het beslag in de springvorm, leg de rabarberstukjes erover en druk het iets aan.
Strooi de overige bruine suikervervanger over de rabarber kwarktaart en bak de taart 40-50 minuten goudbruin.
Garneer de kwarktaart nadat deze is afgekoeld met poedersuiker vervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rabarber, taart,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoi Oanh,
Kun je het eiwitpoeder ook met iets anders vervangen?
Bvd groetjes