Vandaag heb ik deze verrukkelijke rabarber kwarktaart gemaakt voor de challenge! Het is volop rabarber seizoen dus laat die rabarber recepten maar komen! Wij hebben net bezoek gehad en die hebben de taart helemaal goedgekeurd! Ook de kinders vonden het een topper.
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Hier komt het recept:
Ingrediënten 8 puntjes
2.5 g khd per punt- 175 g roomboter op kamertemperatuur
- 75 g Sukrin Gold (klik hier)
- 2 tl vanille-extract
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 g volle kwark
- 175 g amandelmeel
- 25 g eiwitpoeder
- 200 g rabarber
- 30 g Sukrin Gold
Garnering:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Mix de boter, Sukrin Gold, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en het snufje zout romig.
Mix de eieren er één voor één bij, vervolgens de kwark en daarna de amandelmeel en eiwitpoeder. Snijd de rabarber in stukjes.
Giet het beslag in de springvorm, leg de rabarberstukjes erover en druk het iets aan.
Strooi de overige Sukrin Gold over de rabarber kwarktaart en bak de taart 40-50 minuten goudbruin.
Garneer de kwarktaart nadat deze is afgekoeld met Sukrin melis.
Geniet!