Romige aspergesoep!

Ik had nog een zak asperges in de koelkast liggen die op moesten en heb daar deze heerlijke, makkelijk en snelle aspergesoep van gemaakt! Met een vleugje feta en oregano. Een top combinatie als je het mij vraagt.

Klik hier voor meer soep recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Romige aspergesoep!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2 personen
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 150 g ui
  • 350 g asperges (zonder schil en zonder houterige onderkant)
  • 1 groentebouillon tabletje
  • 400 ml water
  • 125 ml slagroom
  • feta blokjes
  • oregano

Bereidingswijze

Snijd de ui in grove blokjes en fruit het enkele minuten in een soeppan met een beetje boter.
Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant af en snijd de asperges in blokjes.
Bak de blokjes asperges ongeveer 3 minuten mee en giet het water in de pan.
Kook de asperges beetgaar en pureer de soep met een staafmixer.
Doe de slagroom erbij en breng het nogmaals aan de kook.
Schep de soep op en garneer de soep met verkruimelde fetablokjes en een snufje oregano.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, asperges, soep, romig

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

11 Comments

  1. Ik kook altijd de onderkanten en de schillen vooraf, dat zeef ik en dan pas maak ik de soep, scheelt heel veel in smaak.

  2. En de to do list groeit…

  3. Heerlijk!

  4. Hoi Oahn,wat een leuke site heb je toch 😍 ik ben vandaag 2 weken koolhydraatarm aan het eten,en jij inspireert me enorm met je lekkere recepten,ik ben zo enthousiast dat ik meteen je 4 boeken gekocht heb💕misschien een stomme vraag,maar kan je de soep ook maken met asperges uit glas😊Groetjes Jessica en bedankt voor je vele superlekkere receptjes 😘

    • Hoi Jessica,

      Wat leuk dat je zo blij bent!! Super tof om te lezen 🤗 De aspergesoep is het lekkerst met verse! Ik heb het nooit met asperges uit potjes gemaakt maar vers boven alles is mijn motto! 🤗

      Liefs Oanh en heel veel plezier met de boeken!

  5. Heerlijk soepje! Ik heb als garnering een gekookt eitje en blokjes hem gebruikt. Ook heel lekker!

  6. Anoeska Van den Broek

    Wat hebben wij gister genoten van dit soepje!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.