Stoofpotje!

Ik heb een heerlijk stamppotje gemaakt waar deze stoofpot perfect bij past! Kokosmelk is iets wat ik niet zo snel gebruik in stoofpotjes, maar de kokosmelk in combinatie met de rest van de ingrediënten was werkelijk waar een aangename verassing! Heerlijk voor de herfst en je kan eindeloos variëren met groenten.

Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima 🙂

Hier komt het recept:

Ingrediënten 5 personen

 6.5 khd per persoon

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g uien
  • 750 g runderriblappen
  • 125 g spekblokjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl citroengraspoeder
  • snufje peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g flespompoen
  • 150 g kastanjechampignons
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 250 ml romige kokosmelk

Bereidingswijze:

Kneus de knoflookteentjes, snijd de ui in blokjes en de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de spekblokjes, uien en knoflook en voeg de kruiden en de laurierblaadjes toe.
Snijd de pompoen en champignons in blokken en voeg het na enkele minuten bij de rest in de pan.
Voeg ten slotte de tomaten uit blik en romige kokosmelk toe en laat het stoofpotje ongeveer 6 uur op low stoven.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.