Ik heb een heerlijk stamppotje gemaakt waar deze stoofpot perfect bij past! Kokosmelk is iets wat ik niet zo snel gebruik in stoofpotjes, maar de kokosmelk in combinatie met de rest van de ingrediƫnten was werkelijk waar een aangename verassing! Heerlijk voor de herfst en je kan eindeloos variƫren met groenten.
Ik heb het stoofpotje gemaakt met de slowcooker, maar een gewone stoofpan werkt natuurlijk ook gewoon prima.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintStoofpotje!
- Bereidingstijd: 6 uur en 15 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 6.5 g khd per portie
Ingrediƫnten
- 2 teentjes knoflook
- 100 g uien
- 750 g runderriblappen
- 125 g spekblokjes
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl citroengraspoeder
- snufje peper
- 2 laurierblaadjes
- 200 g flespompoen
- 150 g kastanjechampignons
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 250 ml romige kokosmelk
Bereidingswijze
Kneus de knoflookteentjes, snijd de ui in blokjes enĀ de runderriblappen in grove stukken.
Braad de runderriblappen met de spekblokjes, uien en knoflook en voeg de kruiden en de laurierblaadjes toe.
Snijd de pompoen en champignons in blokken en voeg het na enkele minuten bij de rest in de pan.
Voeg ten slotte de tomaten uit blik en romige kokosmelk toe en laat het stoofpotje ongeveer 6 uur op low stoven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stamppot, stoofpot, stoofpotje, slow cooker, slowcooker
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!