Thaise witlof met tonijn!

Gisteren heb ik deze overheerlijke gevulde witlof blaadjes met tonijn gemaakt. Het is een heerlijk hartig hapje die je kan nuttigen als lunch, maar ook zeker als hartige snack! De crunch van de witlof, de zachte tonijn en het zoete en pittige sausje maakt het een feest om op te eten! Met Thais eten maak je mij altijd blij! De gerechten zijn namelijk altijd zo overheerlijk gekruid en hebben een pittige edge. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaise witlof met tonijn!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per portie

Ingrediënten

  • 20 g rode ui
  • 25 g rode paprika
  • 25 g tomaat
  • 6 witlofblaadjes
  • 1 blikje tonijn
  • Verse munt

Sausje:

  • 3 el chili saus 
  • 1 el vissaus
  • kneep limoensap
  • klein stukje verse peper
  • 1/2 teentje knoflook

Bereidingswijze

Snijd de rode ui en paprika in dunne reepjes en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Leg de witlofblaadjes op een mooi bord.
Lek de tonijn uit en verdeel het over de witlof blaadjes met daarbovenop de ui, paprika en tomaat.

Maak ondertussen het sausje door de chilisaus te mengen met vissaus en limoensap.
Gebruik een vijzel om de peper met knoflook fijn te maken en meng het vervolgens met de chilisaus en vissaus.

Verdeel tot slot het sausje over de gevulde witlof blaadjes.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witlof, thais, tonijn,

One Comment

  1. Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer maken. Jammie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.