Gisteren heb ik deze overheerlijke gevulde witlof blaadjes met tonijn gemaakt. Het is een heerlijk hartig hapje die je kan nuttigen als lunch, maar ook zeker als hartige snack! De crunch van de witlof, de zachte tonijn en het zoete en pittige sausje maakt het een feest om op te eten! Met Thais eten maak je mij altijd blij! De gerechten zijn namelijk altijd zo overheerlijk gekruid en hebben een pittige edge.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintThaise witlof met tonijn!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per portie
Ingrediënten
- 20 g rode ui
- 25 g rode paprika
- 25 g tomaat
- 6 witlofblaadjes
- 1 blikje tonijn
- Verse munt
Sausje:
- 3 el chili saus (klik)
- 1 el vissaus
- kneep limoensap
- klein stukje verse peper
- 1/2 teentje knoflook
Bereidingswijze
Snijd de rode ui en paprika in dunne reepjes en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Leg de witlofblaadjes op een mooi bord.
Lek de tonijn uit en verdeel het over de witlof blaadjes met daarbovenop de ui, paprika en tomaat.
Maak ondertussen het sausje door de chilisaus te mengen met vissaus en limoensap.
Gebruik een vijzel om de peper met knoflook fijn te maken en meng het vervolgens met de chilisaus en vissaus.
Verdeel tot slot het sausje over de gevulde witlof blaadjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witlof, thais, tonijn,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer maken. Jammie.