Koolhydraatarme mokka chocolade trifle!

Lieve mensen, deze week heb ik een corona-proof Wednesday challenge gemaakt! Vele van jullie weten niet dat is astma heb en een ontzettend lief en gezellig revaliderend huisgenootje van een hersenbloeding. Het gaat helemaal goed met ons, maar betekend wel dat wij het Corona risico optimaal minimaliseren en eigenlijk niet meer boodschappen doen, maar dit laten bezorgen. Ontzettend dankbaar dat dit kan! Maar dat betekend dus ook dat ik aan de slag ben gegaan met een challenge waar ik niet voor naar de appie hoefde te gaan. De boodschappen bestel ik nu minimaal een week vooruit omdat wij niet de enige zijn die boodschapjes laten bezorgen. Voor de aankomende week heb ik in ieder geval de koolhydraatarme must-have benodigdheden besteld zodat ik weer vol aan de bak kan! Voor deze week heb ik deze ultra makkelijke en mega smaakvolle trifle gemaakt! Hij heeft een eerste laagje van mokka, gevolgd door witte chocolade mousse en daarbovenop chocolademousse met daartussen een krokante chocolade wafel van Oanh’s Winkeltje. Deze peuzel je met z’n tweeën op of verdeel je eenvoudig over twee glaasjes.

Zijn jullie al benieuwd naar het recept? Hier komt ie!


Een fijne woensdag en pas goed op jezelf lieverds! 💝

Ingrediënten 2 personen

 6,2 khd per persoon

Bereidingswijze:

Klop de slagroom lobbig.
Smelt de witte chocolade au-bain marie.
Voeg de roomkaas, sukrin en vanille toe en klop het mengsel luchtig.
Verdeel het mengsel in drieën en voeg in het eerste mengsel de espressopoeder, in het volgende mengsel de witte chocolade en het laatste mengsel de cacaopoeder. 
Snijd de chocoladewafel in dunne reepjes.
Vul een mooi glas met de mokka mousse, gevolgd door de gesneden chocolade wafel. Vervolgens de witte chocolademousse met daarbovenop weer wat gesneden chocolade wafel en tot slot de chocolademousse met het laatste beetje chocolade wafel. 

Voeg er eventueel nog wat witte chocolade snippers toe en rood fruit.

Geniet! X

One Comment

  1. Wat voor chocolade wafel kan ik gebruiken?
    Ria

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.