Ik had nog eidooiers over en heb deze overheerlijke mug cake gemaakt voor brunch! Het is altijd fijn om overgebleven ingrediënten te kunnen gebruiken voor andere lekkere gerechtjes.
Ik heb dit ovenschaaltje gebruikt (klik)
Deze mug cake is heerlijk en makkelijk om te maken! Klik hier voor meer mugcake recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Zachte chocolade mug cake!
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 2 g khd
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 15 g roomboter gesmolten
- 35 g amandelmeel (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik hier)
- 15 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 25 g griekse yoghurt
- 3 eidooiers
- 3 tl cacaopoeder
- Garnering: poedersuikervervanger (klik hier) en rood fruit
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een homogene massa en bak de mug cake in een magnetron bestendig bakje voor 2 minuten op 750 watt.
Notities
Als je geen magnetron hebt kun je de cake 25 minuten in de oven bakken op 160c.
Maak de mugcake met deze gesmolten chocolade voor een extra smeuïge twist!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mug, cake, snel, chocolade, snelle, cake
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Hoi Oanh
Laatst heb ik bij een bestelling van je en zakje poeder “Cake in a cup chocolate&caramel” ontvangen.
Helaas is de bereidingswijze geheel in het Deens geschreven en weet ik niet hoe hem te bereiden.
Ik heb kunnen ontcijferen dat hij 1 minuut in de magnetron moet, maar ik weet niet wat er nog aan toe te voegen. Kun jij me verder helpen.
Alvast bedankt.
Marijke Palmen.