Voor de Wednesday Challenge van deze week heb ik deze limoen cakejes gemaakt. Lekker fris en fruitig door de limoen! Ze zijn makkelijk om te maken en je geeft er eenvoudig een eigen twist aan.
Klik hier voor meer muffin recepten.
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Print
Zachte limoen cakejes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 1.5 khd per cakeje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 1 ei
- 25 g roomkaas
- 35 g amandelmeel (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 g boter
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1/4 limoensap en de schil
Glazuur:
- 20 g poedersuikervervanger (klik)
- sap van 1/4 limoen
- limoenschijfjes ter garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en meng alle ingrediënten (behalve de glazuur ingrediënten) tot een egale massa.
Vul de cupcake vormpjes en bak de cakejes 30 minuten in de oven.
Als de cakejes klaar zijn kun je het glazuur maken door de frost te mengen met de limoensap.
Verdeel het glazuur over de cakjes zodra ze zijn afgekoeld.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, limoen, cake, cakejes, muffins,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Heb je ook een alternatief voor de frost? Deze is hier in het dorp niet te koop ?
Ik zou dan een el roomkaas of mascarpone mengen met wat citroensap en stevia en dat erbovenop spuiten met een spuitzak Liesbeth ☺️
Dank je. Ga ik dat proberen!
Bedankt! Kan je me nog zeggen hoeveel koolhydraten per stuk?
Ik heb het erbij gezet Maaike! ☺️
Lijkt me erg lekker, ik ga eens bestellen bij steviaproducts.be.
Is er een alternatief voor het amandelmeel?
Hoi Joke,
Er zijn verschillende melen die je kunt gebruiken, alleen zijn ze niet 1 op 1 te vervangen. 🙂
Groetjes Oanh
Beste Oanh, ik ben niet dol op limoen, waarmee kan ik het sap vervangen of kan ik t gewoon weglaten?
Je kunt het weglaten hoor! 🙂
ik heb ze geprobeerd en ze waren geen succes helaas keihard en droog misschien een tip wat ik verkeerd kan hebben gedaan komt dat misschien omdat er geen baking powder in zit ?