Het is weer een heerlijke Wednesday challenge geworden deze week! Zet die bbq maar alvast aan, want deze “kartoffel” salade is er ready voor! Hij is heerlijk van smaak, lekker smeuïg en een hij heeft een fijne bite door de stukjes augurk, zilveruitjes en knolselderij schijfjes! Je kan er nog allerlei ander lekkers aan toevoegen bijvoorbeeld in blokjes gesneden gekookte ei. Ook erg lekker! 0% aardappel en 100% groenten. Daar worden we allemaal gelukkig van toch?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print“kartoffel” salade!
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 5.7 g khd per portie
Ingrediënten
- 400 g knolselderij
- 400 g bloemkool
- 100 g mayonaise
- 50 g creme fraiche
- 75 g augurkjes
- 25 g mosterd
- 1 tl kerrie massala
- 1 tl paprikapoeder
- snuf peper
- handje verse bieslook
- 2 stengels bosui
- Optioneel: hamblokjes, gekookt ei
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in schijfjes.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook de schijfjes knolselderij en roosjes bloemkool beetgaar.
Snijd de augurkjes in kleine stukjes.
Maak ondertussen het “sausje” door de mayonaise, creme fraiche, augurkjes, mosterd, kerrie, paprika en peper te mengen.
Blus de knolselderij en bloemkool met koud water en giet het goed af.
Leg de schijfjes in een apart kommetje en stamp de bloemkool fijn.
Meng het sausje met de gestampte bloemkool en voeg de schijfjes toe.
Snijd de bosui en bieslook in dunne ringen en strooi het over de salade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kartoffel, salade,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Lijkt me heerlijk, dank voor het recept