Tadaa!! Daar is dat de thursday challenge, uitgelopen tot vandaag. Het pakte totaal anders uit dan verwacht. In eerste instantie wilde ik fudge maken, alleen was die niet gelukt, maar ZEKER verrukkelijk! Ik wilde er wel wat mee doen, dus heb ik er een brownie bij gebakken, de “vulling” erbovenop gedaan en here she is! Méga lekker en leuk om te maken. Dus, brownie en witte chocolade caramel met rode vruchten topping! Dat klinkt voor mij al als een feestje, en de zon vandaag en gisteren.. Wat een genot! Geniet er heerlijk van lieve mensen.
Meer heerlijke brownie recepten vind je hier.
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintBrownie witte choco caramel fudge!
- Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
- Porties: 20
- Aantal koolhydraten: 1.9 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
Brownie:
- 250 g smeltchocolade (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 3 eieren
- 100 g gesmolten roomboter
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 400 ml slagroom
- 20 g roomboter
- 100 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 gelatine blaadjes
- 20 g macadamianoten
- 25 g rood fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de chocolade en meng het met de rest van de ingredienten tot een homogene massa.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie 30 minuten in de oven.
Maak de vulling door de slagroom in een pannetje op te warmen met de roomboter, witte chocolade, erythritol, stroopvervanger en vanille.
Kook het net zolang op een middelmatig vuurtje tot het geheel is ingedikt, dit kan wel 20-30 minuten duren.
Wel de gelatineblaadjes in een bakje met koud water voor ongeveer 5 minuten en voeg het bij het mengsel in de pan en roer totdat het goed is opgenomen.
Giet het mengsel bovenop de brownie, verdeel de macadamianoten en fruit erover en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brownie, chocolade, caramel, fudge
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hi Oanh ik heb vandaag jouw recept voor krentenbollen uitgeprobeerd. Het beslag is tijdens het bakken in de oven helemaal uitgelopen en kreeg de vorm van een eierkoek. Ik heb b het v beslag 1 uur laten rijzen in de oven op 30°. Daarna 25 minuten afgebakken op 180°. Heb jij een idee wat de reden van het slappe beslag kan zijn?
Hi,
Ik wil deze heel graag gaan maken maar ik heb alleen sukrin+ hoeveel moet ik daar van gebruiken ipv sukrin rood?
Groetjes Diana
Hallo Oahn, welke bereiding gebruik je voor de brownie?
Sorry, ik had niet goed gekeken!!