Hier is de challenge van deze week! In eerste instantie wilde ik Brittisch Crumpets maken voor een heerlijke Valentijns ontbijt, brunch of lunch. Helaas is die mislukt. Maar deze daarentegen is super lekker geworden! Red velvet brownies met een topping van witte chocolade. Super lekker als traktatie voor andere en jezelf. En hoe leuk is het om deze met kerst te maken?
Meer brownie recepten vind je hier!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintRed Velvet brownies met witte chocolade!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per stukje
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 100 g koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 200 g roomboter
- 5 eieren
- 40 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl rode kleurstof
- snuf zout
- 175 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g cacaopoeder
- 100 g volle kwark
Topping:
- 150 g witte chocolade (klik)
- 75 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de chocolade en boter in de magnetron.
Meng de eieren, bruine suikervervanger en vanille-extract enkele minuten luchtig.
Voeg de rode kleurstof, amandelmeel, eiwitpoeder, cacaopoeder en kwark erbij en meng het tot een egaal mengsel.
Voeg tot slot de gesmolten chocolade erbij, meng het tot een egale massa en schep het geheel in de bakvorm.
Bak de brownie 30 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de witte chocolade.
Laat de brownie afkoelen, smeer de chocolade erover, snijd het in stukjes en leg op elk stukje een framboos.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brownie, fudge, witte, chocolade, frambozen
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoi Oanh
Wat wordt er gebruikt als rode kleurstof?