Hier is de challenge van deze week! Een carrot-witte chocolade cheesecake volledig in Paas thema! Ik heb ze versierd met paaseitjes (nu in de aanbieding!) en de koolhydraatarme witte chocolade uit mijn winkeltje, gezellig met paas versiersels. Leuk voor op de paastafel en vooral heerlijk om op te peuzelen onder het genot van een lekker theetje! 💝
Hier komt het recept:
Ingrediënten 10 puntjes
5.2 khd per puntjeCarrot cake:
- 125 g geraspte wortel
- 100 g amandelmeel
- 15 g eiwitpoeder
- 100 g roomkaas
- 3 eieren
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 2 tl kaneel
- 2 tl vanille-extract
- 25 g Sukrin rood
Cheesecake vulling:
- 100 g witte chocolade
- 600 g roomkaas
- 25 g Sukrin rood
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 10 g eiwitpoeder
Topping:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de carrot cake tot een egaal mengsel.
Smelt de witte chocolade en meng vervolgens alle ingrediënten van de cheesecake tot een egaal mengsel.
Verdeel 2/3 van de carrot cake in een springvorm, schep de helft van de cheesecake vulling erover, met daarbovenop de rest van de carrot cake vulling en tot slot de laatste helft van de cheesecake vulling.
Bak de carrot cheesecake 1 uur in de oven en laat het daarna goed afkoelen.
Leg de carrot cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast en versier de taart met paaseieren en geraspte witte chocolade.
Geniet ervan en alvast een fijne Pasen! 😉