Hier is de challenge van deze week! Een carrot-witte chocolade cheesecake volledig in Paas thema! Ik heb ze versierd met paaseitjes en deze koolhydraatarme witte chocolade, gezellig met paas versiersels. Leuk voor op de paastafel en vooral heerlijk om op te peuzelen onder het genot van een lekker theetje! De wortel heb ik met de fijne rasp geraspt met deze trommelrasp.
Klik hier voor meer leuke Pasen recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCarrot cheesecake!
- Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
- Porties: 10
- Aantal koolhydraten: 5.2 g per punt
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
Carrot cake:
- 125 g geraspte wortel
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 100 g roomkaas
- 3 eieren
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 2 tl kaneel
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g erythritol (klik)
Cheesecake vulling:
- 100 g witte chocolade (klik)
- 600 g roomkaas
- 25 g erythritol (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 eieren
- 10 g eiwitpoeder (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de carrot cake tot een egaal mengsel.
Smelt de witte chocolade en meng vervolgens alle ingrediënten van de cheesecake tot een egaal mengsel.
Verdeel 2/3 van de carrot cake in een springvorm, schep de helft van de cheesecake vulling erover, met daarbovenop de rest van de carrot cake vulling en tot slot de laatste helft van de cheesecake vulling.
Bak de carrot cheesecake 1 uur in de oven en laat het daarna goed afkoelen.
Leg de carrot cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast en versier de taart met paaseieren en geraspte witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, carrot, wortel, taart, pasen
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!