Deze schattige broodjes in de vorm van paashaasjes zijn perfect om te serveren voor een paasontbijt. Leuk voor de kindjes!
Klik hier voor meer leuke recepten voor Pasen!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme paasbroodjes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 10
- Aantal koolhydraten: 0.8 g khd per broodje
Ingrediënten
- 150 g geraspte mozzarella
- 50 g roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 5 g psylliumvezels
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 3 eieren
- 125 ml heet water
- ei
- 1/2 tl zaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de bol mozzarella met roomkaas in een pan en roer regelmatig tot de mozzarella en roomkaas zijn gesmolten.
Meng ondertussen de amandelmeel, psylliumvezels, erythritol, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom en zout.
Voeg de eieren water en gesmolten kaasmengsel er aan toe en meng het tot een homogene massa.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het “deeg” in 10 stukken, maak je handen licht vochtig en rol er gelijke slierten van.
Maak er een soort pretsel vorm van en bestrijk ze allemaal met een losgeklopt eitje.
Strooi er zaadjes over en bak de broodjes 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasen, broodjes, broodje, brood
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Vind de paasbroodjes er kei leuk uitzien hoor hihi en hoe het beste te bewaren Kunnen ze in de vriezer en rustig laten ontdooien of…?
Ik heb 1 vochtige massa. Ik had geen mascarpone maar heb crème frache gebruikt. Heb je een tip voor mij.