Gisteren heb ik na een korte sabbatical weer heerlijk gebakken! Onder andere deze schuimkransjes die heerlijk op je tong smelten en een kerst taart die op staat te stijven in de koelkast. Vandaag staat er ook nog heerlijk kerst-proof lekkers op de planning om te bakken dus we zitten er weer helemaal in! Maar eerst deze overheerlijke schuimkransjes. Super makkelijk om te maken en ze bevatten amper koolhydraten. Daar worden we allemaal gelukkig van toch?
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSchuimkransjes!
- Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
- Porties: 30
- Aantal koolhydraten: 0 g khd per schuimpje
Ingrediënten
- 3 eiwitten (m)
- 75 g poedersuikervervanger (klik)
- 75 g erythritol (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- optioneel: rode kleurstof
- optioneel: smeltchocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 80c.
Mix de eiwitten met de poedersuikvervanger, erythritol en xanthaangom stijf.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep de stijfgeklopte eiwitten in een spuitzak en spuit mooie kransjes op het bakpapier.
Je kan voor de variatie enkele druppels rode kleurstof in de spuitzak druppelen voor mooie rode marble schuimkransjes en andere gezellige vormpjes creëren.
Bak de schuimkransjes 2 uur in de oven.
Versier de schuimkransjes door chocolade au-bain marie te smelten en de kransjes in de chocolade te dippen of drizzle de chocolade over de kransjes voor een speels effect.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, schuim, krans, kransjes, schuimkrans, snoep,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo Oanh, zou ze graag willen maken maar heb de sukrin melis en rood beide niet in huis. Heb ik die wel echt nodig of kan het ook met wat anders… heb wel de sukrin+ in huis. Ik hoor het graag
Hi Corina, het is in dit recept wel noodzakelijk om Sukrin Melis te gebruiken. De Sukrin+ kan je wel gebruiken ipv de Sukrin rood 🙂
Groetjes Oanh
heb de eerste keer de schuimpjes en waren perfect en knapperig , vandaag weer gemaakt en waren vanbinnen nog loperig ze waren wel iets dikker gespoten ,had ook denk ik langer gemixt dan eerste keer , moeten ze dan langer in de oven of de oven iets hoger dan 80° of ? had ook de vraag of je enkele aroma druppels bij eiwit mag toevoegen ; met de kleurtsof is het wel goed gelukt, ook met chocolade en kokos rasp erop was heel lekker