Schuimkransjes!

Gisteren heb ik na een korte sabbatical weer heerlijk gebakken! Onder andere deze schuimkransjes die heerlijk op je tong smelten en een kerst taart die op staat te stijven in de koelkast. Vandaag staat er ook nog heerlijk kerst-proof lekkers op de planning om te bakken dus we zitten er weer helemaal in! Maar eerst deze overheerlijke schuimkransjes. Super makkelijk om te maken en ze bevatten amper koolhydraten. Daar worden we allemaal gelukkig van toch?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Schuimkransjes!

  • Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
  • Porties: 30
  • Aantal koolhydraten: 0 g khd per schuimpje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 80c.
Mix de eiwitten met de Sukrin melis, sukrin rood en xanthaangom stijf.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep de stijfgeklopte eiwitten in een spuitzak en spuit mooie kransjes op het bakpapier.
Je kan voor de variatie enkele druppels rode kleurstof in de spuitzak druppelen voor mooie rode marble schuimkransjes en andere gezellige vormpjes creëren.
Bak de schuimkransjes 2 uur in de oven.

Versier de schuimkransjes door chocolade au-bain marie te smelten en de kransjes in de chocolade te dippen of drizzle de chocolade over de kransjes voor een speels effect.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, schuim, krans, kransjes, schuimkrans, snoep,

2 Comments

  1. Hallo Oanh, zou ze graag willen maken maar heb de sukrin melis en rood beide niet in huis. Heb ik die wel echt nodig of kan het ook met wat anders… heb wel de sukrin+ in huis. Ik hoor het graag

    • Hi Corina, het is in dit recept wel noodzakelijk om Sukrin Melis te gebruiken. De Sukrin+ kan je wel gebruiken ipv de Sukrin rood 🙂

      Groetjes Oanh

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.