Chocolade marble cheesecake!

Deze cheesecake is heerlijk romig en verrukkelijk van smaak. Hij ziet er hemels lekker uit en is helemaal niet moeilijk om te maken. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!

Kijk hier voor meer heerlijke taart recepten!

Ik heb de taart gebakken met deze springvorm.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade marble cheesecake!

  • Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
  • Porties: 8 punten
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per punt

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Vet de springvorm in.
Meng alle ingrediënten, doe de bodem in de springvorm en druk het goed aan.
Doe de bodem 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de chocolade au bain-marie te smelten.
Mix de roomkaas met de bruine suikervervanger, vanille en doe de eieren er 1 voor 1 bij.
Giet de vulling over de bodem en doe daarna de gesmolten chocolade erbij.
Gebruik een sateprikker om de chocolade op z’n marbles te mengen en doe de cheesecake tot slot 50-55 minuten in de oven.

Laat de cheesecake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, taart, marble, chocolade

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

18 Comments

  1. Avatar foto

    Kan je dit ook invriezen?

  2. Avatar foto

    Beste Oahn,
    Ziet er prima uit.
    Ik heb een vraag groot is de door jou gebruikte springvorm?
    Grt Aletta

    • Avatar foto
      Dionne Snoek

      Ik ben de taart nu aan het maken, maar mijn bodem wordt niet echt een deegachtige substantie maar blijft gewoon een soort kruimelige poeder. Klopt dit?
      (Ben echt een leek met bakken, maar wilde dit zo graag eens proberen😇)

  3. Avatar foto

    Is het echt 125 gr cocosmeel of 12,5 gr cocosmeel. Het lijkt mij fat de bodem erg droog wordt?

  4. Avatar foto

    Hi Oanh,

    Ziet er zalig uit, ga ik zeker maken😁
    Hoe groot is de vorm die jij gebruikte?

    P.S. Had jij dat winkeltje met bakspullen op de Nieuwesloot in Alkmaar? Op het hoekje, vlakbij de Hema.

    Groet en bedankt voor je lekkere recepten en succes met de online shop,
    Monique

    • Avatar foto

      Hoi Monique,

      Ik heb een 18 of 20diacm springvorm 🤗 En dat winkeltje heb ik niet hoor! Wel een online winkeltje 🤗

  5. Avatar foto

    Wat kan ik ipv monchou gebruiken???

  6. Avatar foto

    De cheesecake zelf was heerlijk … de bodem daarin tegen gort droog 🙈 dat is jammer

  7. Avatar foto

    Hallo Oahn, de cheesecake ziet er geweldig uit. Ik zou hem heel graag willen maken. Alleen zit ik met een vraag. Bedoel je voor de vulling 4 eieren en 1 eidooier of 4 eieren en 4 eidooiers?
    Groetjes, Claudia

  8. Avatar foto

    Ik heb deze gemaakt en hij smaakt heerlijk maar de bodem is nogal droog en kruimelig. Wat kan ik toevoegen om dat te voorkomen?

  9. Avatar foto

    Ik vond het cheese gedeelte heel “eiig”/omeletachtig 🧐 en mijn chocolade bleef niet mooi bovenin maar zakte snel naar beneden waardoor er vlak bij de bodem een soort chocolade plak gevormd is. Tips?

  10. Avatar foto
    Franci Visschers

    Beste Oanh,

    Heb al een aantal recepten van je uitgeprobeerd en tot nu toe allemaal héérlijk. Nu wil ik graag dit recept proberen maar wat bedoel je precies met 4 eieren en eidooier? 4 hele eieren en 1 extra eidooier?

  11. Avatar foto

    Hij staat in de koelkast, morgen proberen! Heel benieuwd! Het ruikt in ieder geval heerlijk in huis. 🙂

    Echter is de bodem niet stevig. Sterker nog, hij brokkelt helemaal af. Is 60 gram boter niet te weinig? Op jouw foto lijkt hij steviger… De hele zijkant is afgebrokkeld. Dat is wel erg zonde…

    En ik heb een 19 cm springvorm gebruikt en daar was de bodem erg dik en steeg het monchou mengsel er hoog bovenuit. Volgende keer toch maar een 20 cm springvorm gebruiken.

  12. Avatar foto

    Ik heb dit recept gemaakt, maar de verhouding van de bodem lijkt me niet ok. De bodem viel helemaal uit elkaar, heel jammer…

  13. Avatar foto

    Hallo Oanh,
    Ik heb gisteren voor het eerst de chocolade-marble-cheesecake gemaakt. Deze is goed gelukt. Ik had waarschijnlijk wat te zware chocolade, 92 %, gebruikt waardoor je een wat bittere smaak kreeg. Met wat slagroom topping erop werd de smaak beter. Alleen de bodem was helaas erg droog, deze viel als stof uit elkaar. Wat kan ik hieraan doen? Het recept is, zeker na wat kleine aanpassingen, een blijvertje.

  14. Avatar foto

    De bodem is te kruimelachtig en droog, en de chocola te overheersend, jammer!

  15. Avatar foto
    Henny van Velthuijsen

    Helaas is de bodem heel droog en valt uit elkaar. De cheesecake is heerlijk op zich. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.