Als dessert heb ik deze romige chocolade mousse gemaakt! Ik heb een beetje rode kleurstof gebruikt, maar had achteraf wat meer moeten gebruiken voor een diepere rode kleur aangezien het nu meer roze lijkt. In ieder geval is het helemaal heerlijk geworden! Ik heb de mousse gemakt met deze melk chocolade en witte chocolade.
Heb je deze hot choco pops al gezien? Heerlijk om op te peuzelen of door de hete melk!
Bekijk hier het volledige kerstmenu.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade mousse!
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade (klik)
- 100 g smelt chocolade (klik)
- paar druppeltjes rode kleurstof
- 300 ml slagroom
Garnering:
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie in afzonderlijke bakjes en laat het afkoelen.
Schep de helft van de witte chocolade in een bakje en meng daar de rode kleurstof bij.
Klop de slagroom lobbig.
Verdeel de slagroom over de bakjes chocolade en klop het tot een romig chocolademousse.
Schep de mousse in 4 glaasjes en garneer de mousse met rode en groene smarties.
Sleutelwoorden: mousse, desert, nagerecht, chocolade, kerst, suikervrij
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!