Kerstmenu!

 


 

Vandaag ben ik begonnen met de voorbereidingen voor de kerstdagen. De kerstboom staat hier al ruim een week te pronken in de woonkamer. Het maakt alles zo knus, gezellig en intiem! Helemaal heerlijk, vooral nu het zo snel donker wordt buiten.

Naast een mooie kerstboom, maken de gezellige lichtjes en lampjes hysterie, buitengewoon lekker eten en tijd spenderen met de mensen die je lief zijn, kerst helemaal compleet!
Verder betekend kerst voor mij ook bezinning. Het is immers een mooi moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal bereikt, wat is er allemaal gebeurd en vooral, waar ben ik dankbaar voor? Überhaupt is het hebben van dit kerstdiner, deze mooie kerstboom, mensen om mij heen waar ik van houd en die van mij houden, een lieve man en een prachtig mooi en ontzettend lief kind, alles behalve vanzelfsprekend. Het idee dat er mensen zijn die dit geluk niet hebben is een verdrietige gedachte. Wees daarom dankbaar voor wat je hebt en wees behulpzaam en lief naar de medemens. <3

Hebben jullie ook weleens zo’n moment van bezinning tegen het eind van het jaar? Zijn jullie ook al bezig met het bedenken van goede voornemens? Ik kan het in ieder geval wel erg aanbevelen. Bewustwording is naar mijn idee namelijk altijd een goed idee!

Goed. En nu verder met de orde van de dag πŸ˜‰
Zoals ik al schreef, ben ik aan het kneufelen geweest in de keuken om het perfecte kerstdiner op tafel te toveren. Ik heb 4 gangen gemaakt. Een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en natuurlijk een nagerecht! Ik hoop dat dit kerstmenu jullie inspireert om ook lekker te koken met de kerst <3

Hieronder heb ik de recepten per gang voor jullie uitgewerkt. Om het overzichtelijk te maken ben ik bezig met het maken van doorlinks. Als je klikt op het gerecht, wordt je vanzelf doorgelinkt naar het recept. Ik ben momenteel nog wel bezig met het uittypen van de recepten, dus ze druppelen langzaam binnen deze avond. Als je je abonneert krijg je een mail als de nieuwe recepten klaar zijn! Bedankt voor jullie geduld.

Ik wens jullie alvast heel veel plezier en vooral eet smakelijk! X

 

Voorgerecht: Venkelsoep met Hollandse garnalen

 

Tussengerecht: Zalmtartaar 

 

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met Bimi’s en gegrilde witlof en rode wijnsaus

 

Nagerecht: Eetbare cookiecup met chocolade marble cream en framboos 

 
Alvast hele knusse en fijne dagen gewenst! X

6 Comments

  1. Heb je ook iets bedacht voor diegene die niet van vis houden?? Verder ziet en lijkt het me weer verrukkelijk zoals al je recepten. Complimenten Noah😍😍

  2. Oanh je bent een kanjer ❀️

  3. Dat ziet er lekker uit zeg dank je wel voor de lekkere recepten. Ik heb ze uitgedraaid en wil ze bereiden. Ziet er echt onwijs lekker uit.

  4. Ik zou zo graag, juist voor de feestdagen een hoofdgerecht willen maken in de RΓΆmertopf. Kan dat kha?
    Bij voorkeur kip. Mag je het vel van de kip ook eten?
    Suggestie: i.p.v. de zalmtartaar een kleine hoeveelheid zelf samengestelde steak-tartaar.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.