Kerstmenu!

Over een week is het alweer kerst! Ik ben de keuken ingedoken en ben heerlijk bezig geweest met een 6 gangen menu.

Als starter/voorgerecht heb ik deze romige knolselderij- pastinaak soep gemaakt met gebakken paddenstoelen. Het tussengerecht wordt deze garnalen cocktail (elk jaar ons favoriet!) als hoofdgerecht heb ik een hertenbiefstuk gemaakt met knolselderij- pastinaak puree en gebakken paddenstoelen en als nagerecht een kerstige mousse van witte chocolade, melk en pure chocolade. Daarnaast heb ik nog deze heerlijke koolhydraatarme chocolade “hot choco cups” gemaakt. Dat is een soort bon bon, meestal aan een lepeltje die je zo kan oppeuzelen of door warme melk kunt roeren voor een heerlijke kop warme chocomel en als kers op de taart deze luchtige tulband gevuld met marsepein!

Ik het menu zo praktisch mogelijk geprobeerd te maken. Op deze manier passen de smaken goed bij elkaar en bespaar je tijd. Zo heb je meer tijd om met je geliefden door te brengen in plaats van dat je onnodig lang in de keuken hoeft te staan. Ik heb in dit geval dus een dubbele hoeveelheid paddenstoelen gebakken voor bij het hoofdgerecht en een dubbele hoeveelheid knolselderij en pastinaak gekookt voor de puree. De helft heb ik dus gebruikt voor dit smakelijke soepje. Een heerlijke win win situatie!

Voorgerecht

Romige knolselderij- pastinaak soep met gebakken paddenstoelen.

Tussengerecht

Garnalen cocktail (elk jaar ons favoriet!)

Hoofdgerecht

Hertenbiefstuk gemaakt met knolselderij- pastinaak puree en gebakken paddenstoelen.

Dessert

Chocolade mousse van witte chocolade, melk en pure chocolade.

Extra lekkernijtje

Hot chocolade cups/bonbons.

Voor bij de koffie, thee of chocomelk

Luchtige tulband met marsepein.

Ik hoop dat er wat lekkers voor jullie tussen zit en dat er flink wordt genoten van de aankomende feestdagen. Geniet van al het lekkers en elkaar en Merry x-mas!

Liefs Oanh

Bestel mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.