Ik heb deze lasagnette gemaakt met zelfgemaakte pastasaus, bechamelsaus en de koolhydraatarme pasta uit mijn winkeltje (klik hier). Hij is heerlijk geworden en het valt zonder twijfel onder de categorie comfort food! Je kunt de koolhydraatarme pasta ook vervangen met courgette of bijvoorbeeld aubergine.
Ik heb deze pastasaus en deze bechamelsaus gemaakt, heerlijk lekker alles home made!
Heb je deze moussaka al eens gemaakt? Een heerlijke aanrader!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintLasagnette
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 12 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- olie
- 100 g gehakt
- 50 g peen
- 50 g bleekselderij
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 20 ml sojasaus
- snuf peper
- snuf zout
- 200 ml pastasaus (klik)
- 100 g koolhydraatarme tubetti pasta (klik)
- 100 ml bechamelsaus (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snipper het uitje en de knoflook en fruit het in een pan met olie.
Rul het gehakt, snijd de peen en bleekselderij in stukjes en bak het mee.
Voeg de Italiaanse kruiden, sojasaus, peper en zout toe.
Voeg de pastasaus toe en laat het pruttelen tot de peen beetgaar is gebakken.
Kook ondertussen de tubetti volgens de bereidingswijze en maak de bechamelsaus volgens dit recept.
Roer de tubetti door de pastasaus en schep het in een ovenschaal.
Schep de bechamelsaus erover en bak de lasagnette 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, lasagne, pasta, ovenschotel, lasagnette, keto, lowcarb,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?