Het is best een ding geweest om deze rakkers te maken voor Sinterklaas, maar net als deze taai taai, is het toch gelukt! Ze zijn makkelijk om te maken en gevaarlijk lekker! Het is een grote portie waar je met z’n tweeën van kan snoepen.
Wisten jullie al dat er ook een kruidnoten recept is? Klik hier voor het recept!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintEchte koolhydraatarme pepernoten!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g gesmolten roomboter
- 50 g amandelmeel (klik)
- 50 g sojameel of eiwitpoeder (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 1 ei
- 25 g Griekse yoghurt
- snuf kaneel
- snuf kruidnagelpoeder
- snuf kardemom
- snuf nootmuskaat
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Maak allemaal kleine hoopjes kruidnoten op een bakmatje.
Bak de kruidnoten ongeveer 15a20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, taai taai,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Waarmee kan ik de sojameel vervangen, ik gebruik geen soja, omdat mijn schildklier dan gelijk ontregeld raakt.
Kan dit ook met kokosmeel ipv sojameel?
Is dit nu een recept voor pepernoten (titel) of kruidnoten (bereidingswijze)?
Daar zit nogal verschil tussen namelijk. En ik zoek een kha versie voor pepernoten, niet voor kruidnoten.