Koolhydraatarme en glutenvrije Tarta De Santiago!

Koolhydraatarme en glutenvrije Tarta De Santiago!

 


 

Voor de Challenge van deze week heb ik deze OVERHEERLIJKE Tarta De Santiago gemaakt!!
Hij is mega moist, verreweg van droog, smaakvol en gewoonweg het perfecte gebakje voor je bezoek, jezelf of een feestje!
Het is een beroemd Spaans nagerecht en ik snap waarom hij overal op de menukaarten staat!

Ik heb deze springvorm gebruikt!

Zijn jullie al benieuwd naar het recept? Hier komt ie:

Ingrediënten 8 punten

 3,4 khd per punt

 

Garnering:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers samen met de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag en schep daar luchtig de stijfgeklopte eiwitten bij.
Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

Voor de garnering heb ik het figuurtje uit papier geknipt, die vervolgens op de taart gelegd en daaroverheen de Sukrin Melis gestrooid. Super makkelijk en leuk om te doen!

 

De taart/cake is overigens een ideale basis voor vele taarten en gebak!
Je kan er eenvoudig een eigen twist aan geven, een laagjes taart maken, versieren met creamcheese of ander heerlijks!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*