Voor de Challenge van deze week heb ik deze heerlijke Tarta De Santiago gemaakt!!
Hij is mega moist, verreweg van droog, smaakvol en gewoonweg het perfecte gebakje voor je bezoek, jezelf of een feestje! Het is een beroemd Spaanse baksel en ik snap waarom hij overal op de menukaarten staat!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije Tarta De Santiago!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 3.4 g khd
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 7 eieren
- snufje zout
- 300 g amandelmeel (klik)
- 50 g kokosmeel
- 1 el kaneel
- flink snufje citroenschilpoeder
- 250 g Griekse yoghurt
- 40 g erythritol (klik)
Garnering:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers samen met de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag en schep daar luchtig de stijfgeklopte eiwitten bij.
Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart ongeveer 30 minuten goudbruin.
Voor de garnering heb ik het figuurtje uit papier geknipt, die vervolgens op de taart gelegd en daaroverheen de poedersuikervervanger gestrooid. Super makkelijk en leuk om te doen!
De taart/cake is overigens een ideale basis voor vele taarten en gebak!
Je kan er eenvoudig een eigen twist aan geven, een laagjes taart maken, versieren met creamcheese of ander heerlijks!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Tarta De Santiago, taart, cake, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!