Voor de challenge heb ik een overheerlijke eenpansgerecht in de vorm van een ovenschotel gemaakt. Ik heb de ingrediënten gebruikt die ik in huis had en het smaakte voortreffelijk! Je kunt makkelijk variëren met groenten en zelfs het gehakt kun je vervangen met bijvoorbeeld kippendijen of kipfilet. Het gerecht leent zich ervoor om left-over groenten te verwerken. Het heeft een Italiaanse twist maar ergens doet dit gerecht mij ook denken aan deze populaire Mexicaanse ovenschotel. Met een Mexicaanse twist is dit gerecht ongetwijfeld ook om te smullen! Klik hier voor meer ovenschotel inspiratie.
Heb je deze geweldige kruidenpotjes al gezien? Perfect voor de georganiseerde kruidenla of kruidenkast.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintEenpansovenschotel!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4 personen
- Aantal koolhydraten: 8,35 g khd per persoon
Ingrediënten
- 375 g bloemkool
- 50 g uien
- 1 teentje knoflook
- 100 g peen
- 300 g gehakt
- 2 el kokosolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl korianderpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 3 el sojasaus
- 1 blik gepelde tomaten
- 75 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Verwarm de oven op 160c.
Snijd het uitje en de knoflook fijn en de peen in stukjes.
Fruit de ui, knoflook en peen in een pan met kokosolie en voeg na 2 minuten aan het gehakt toe en bak het rul.
Strooi de kruiden bij het gehakt in de pan met de sojasaus en de gepelde tomaten.
Bak het gehakt rul en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht 25 minuten in de oven.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Vandaag dit gerecht gemaakt. Het was echt heerlijk! Vroeg me alleen af wat er verder met de bloemkool moest gebeuren. Die heb ik dan ook maar in de ovenschaal gedaan ????????????
Jaa dat heb je goed gedaan Meriam! 🙂