Eenpansovenschotel!

Voor de challenge heb ik een overheerlijke eenpansgerecht in de vorm van een ovenschotel gemaakt. Ik heb de ingrediƫnten gebruikt die ik in huis had en het smaakte voortreffelijk! Je kunt makkelijk variƫren met groenten en zelfs het gehakt kun je vervangen met bijvoorbeeld kippendijen of kipfilet. Het gerecht leent zich ervoor om left-over groenten te verwerken. Het heeft een Italiaanse twist maar ergens doet dit gerecht mij ook denken aan deze populaire Mexicaanse ovenschotel. Met een Mexicaanse twist is dit gerecht ongetwijfeld ook om te smullen! Klik hier voor meer ovenschotel inspiratie.

Heb je deze geweldige kruidenpotjes al gezien? Perfect voor de georganiseerde kruidenla of kruidenkast. 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Eenpansovenschotel!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4 personen
  • Aantal koolhydraten: 8,35 g khd per persoon

Ingrediƫnten

  • 375 g bloemkool
  • 50 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g peen
  • 300 g gehakt
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 3 el sojasaus
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 75 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Verwarm de oven op 160c.
Snijd het uitje en de knoflook fijn en de peen in stukjes.
Fruit de ui, knoflook en peen in een pan met kokosolie en voeg na 2 minuten aanĀ het gehakt toe en bak het rul.
Strooi de kruiden bij het gehakt in de pan met de sojasaus en de gepelde tomaten.
Bak het gehakt rul en schep het geheel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht 25 minuten in de oven.


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.