Ik heb gisteren deze heerlijke frisse salade gemaakt met mozazarella en pesto. Hij is onwijs makkelijk om te maken en snel op tafel getoverd! Perfect naast een soepje of heerlijk bij een barbecue of gewoon lekker als lunch.
Klik hier voor meer salade recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintFrisse mozzarella pesto salade
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 3 g khd
Ingrediënten
- 75 g sla
- 15 g rucola
- 1 bol mozzarella
- 80 g snoeptomaten
- 1 el pijnboompitten
Dressing:
- 10 g groene pesto
- 10 ml olijfolie
- 1 tl balsamico azijn
- snufje peper
- snufje Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verdeel de sla en rucola over een bord en scheur de mozzarella in stukjes.
Snijd de tomaten doormidden en verdeel de mrozzarellastukjes en tomaat over de sla.
Maak de dressing door de pesto te mengen met olijfolie, balsamicoazijn, peper en Italiaanse kruiden.
Sprenkel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, salade, mozzarella, lunch
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!