Koffie cheesecake!

Ik heb deze heerlijke cheesecake gebakken voor de aankomende feestdagen. Een feest is immers niet compleet zonder een feestelijke taart! Deze taart is heerlijke creamy met een vleug koffie en witte chocolade, voor mij een gouden combinatie omdat ik dol ben op beide. Gegarneerd met fris en fruitige framboosjes en een gezellig kerst detail gemaakt van een uitgeknipte ster en Sukrin Melis. Een eye catcher voor op de kerst tafel en makkelijk een eigen twist aan te geven door te variëren met smaakjes.

Ik heb de taart in deze springvorm gebakken.

Ingrediënten 12 puntjes

3 g khd per punt

Vulling:

Garnering:

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven en laat de bodem na afloop afkoelen.

Maak in de ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de sukrin, vanille, oploskoffie en sour cream en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix het mengsel ongeveer 3 minuten.

Verdeel de vulling over de bodem.
Wikkel aluminiumfolie om de springvorm heen (zodat er geen water bij kan komen) en leg de springvorm op een bakplaat.
Schenk ongeveer 1 cm water in de bakplaat naast de springvorm (het water zorgt ervoor dat de cheesecake niet barst) en bak de cheesecake 1 uur in de oven en laat het na afloop afkoelen.
Laat de cheesecake vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart met frambozen, Sukrin melis en geschaafde witte chocolade.

Enjoy! X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.