Ik heb vanochtend deze overheerlijke en schattige krentenbroodjes gebakken. Heerlijk voor het kerstontbijt met een vleug appel en kaneel. De broodjes zijn lekker zacht en smeuïg door de appel en heeft iets weg van een cakeje. Wij hebben hier in ieder geval heerlijk feestelijk ontbeten!
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKrentenbroodjes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 6 g khd er portie
Omschrijving
Ik heb de broodjes met deze bakvorm gebakken.
Ingrediënten
- 25 g krentjes
- 50 g appel
- 2 eieren
- 20 g gesmolten roomboter
- 75 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 3 tl kaneel
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Wel de krentjes in een bakje met heet water.
Snijd de appel fijn en meng het met de rest van de ingrediënten tot een egaal mengsel. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en bak de krentenbroodjes 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, krenten, rozijn, rozijnen, brood, broodjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ik heb ze gebakken, 2×2 ingevroren en 1×2 wil ik voor morgen bewaren. Hoe kan ik dat het beste doen. In of buiten de koelkast?