Koolhydraatarme Alfajores koekjes met Dulce de leche!

Goedemiddag allemaal! Hier zijn ze dan, koolhydraatarme Alfajores koekjes als Wednesday challenge ter ere van natuurlijk de verjaardagskoekjes die koningin Máxima heeft gemaakt! ðŸ‘‘ Gisteravond ben ik begonnen met de Dulce de leche, een soort caramel achtig sausje en die is al heerlijk! Het sausje vraagt wel wat aandacht en geduld maar dat is het dubbel en dwars waard! De koekjes zijn een soort zandkoekjes en in combinatie met de dulce de leche en kokosrasp maakt het een hele traktatie! Ik snap waarom dit de lievelingskoekjes zijn van onze koningin! ðŸ’ They are delicious!

(klik op de gele ingredienten om te shoppen bij Oanh’s Winkeltje)

Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 koekjes

 1,5 gram khd per koekje

Dulce de leche

Koekjes

Garnering:

  • 1 el kokosrasp

Bereidingswijze:

Doe de ingrediënten van de dulce de leche behalve de xanthaangom in een steelpannetje en breng het aan de kook. Draai dan het vuur lager zodat het nog wel een beetje blijft pruttelen. (Blijf erbij want het kan overkoken) Doe het vuur eventueel wat zachter als het te hard kookt en roer af en toe. Dit proces kan wel 30a45 minuten duren. De Dulce de leche is klaar als het bruin is gekleurd en is ingedikt. Als het goed is ingedikt roer je tot slot de xanthaangom erbij en doe je het vuur uit. 

Maak ondertussen de koekjes door alle ingrediënten te mengen tot mooi deeg. Maak er een mooie plak deeg van 1cm dik met behulp van bakpapier net zoals op onderstaande foto te zien is. 

                       

Leg het deeg 30 minuten in de koelkast. 

Verwarm de oven op 160c.
Steek 24 koekjes uit (ik heb een steekvorm gebruikt van 4,5diacm) het deeg en bak de koekjes 15 minuten in de oven.

Laat de koekjes afkoelen en verdeel de dulce de leche over 12 koekjes en leg er nog een koekje bovenop.

Rol tot slot de zijkant van de Alfajores in de kokosrasp. 

Veel plezier met bakken en geniet van de koekjes!

One Comment

  1. Lisette

    Super, super! Ze zijn overheerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.