Carrot cakerol!

Deze carrot cakerol is een echte traktatie voor bij een feestje of als je bijvoorbeeld visite krijgt. Hij smaakt heerlijk en het is een echte ene catcher! Bovendien is het makkelijk om te maken en ook erg leuk. De wortel heb ik met de fijne rasp geraspt met deze trommelrasp.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme carrot cakerol!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per stukje

Ingrediënten

Cake:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Rasp de wortel.
Scheid de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met 100g geraspte wortelen, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille en erythritol tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het mengsel over het vel bakpapier en bak het 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mixen met slagroom, vanille en de erythritol.
Verdeel de overige 100 gram geraspte wortel erover.

Rol het geheel tot een mooie cakerol en strooi er eventueel nog geraspte wortel over.
Maak de cakerol tot slot helemaal af met poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, roll, carrot, wortel, gebak,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

9 Comments

  1. Avatar foto
    Bernadette

    Gaan de opgestijfde eiwitten ook nog door het mengsel?

  2. Avatar foto

    Ga hem maken maar dan zonder wortel

  3. Avatar foto

    Kleine typo in de titel, dat zal Carrot moeten zijn ipv carport 😉

  4. Avatar foto

    Kan het zonder eiwit poeder?

    • Avatar foto

      Dan wordt het wel wat minder luchtig en wat meer stevig 🤗

    • Avatar foto
      Jasmin van Panhuis

      Geen idee wat ik fout heb gedaan (gok dat mijn oven een stuk kleiner is dan die van jou) maar de hoeveelheid beslag paste met geen mogelijkheid op mijn bakplaat, haha! Heb het is een bakvorm gedaan en zal hem wat langer bakken, ben erg benieuwd.

  5. Avatar foto

    Wat zijn de veodingswaarde vab de cake ik zie nergens hoeveelheid calorie per stuk of het aan kha

  6. Avatar foto
    Henriette de Feij

    Kan ik in plaats van eiwit poeder ook opgeklopt eiwit gebruiken, en zo ja hoeveel dan?

  7. Avatar foto

    Hi! Hoe groot is jouw bakplaat?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.