Ingrediënten 8 plakjes
3khd per stukjeCake:
- 200 g geraspte wortel
- 5 eieren
- snufje zout
- 60 g amandelmeel
- 10 g eiwitpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract
- 10 g Sukrin+
Vulling:
- 250 g roomkaas of mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1/2 tl vanille extract
- 15 g sukrin+
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Rasp de wortel.
Scheid de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met 100g geraspte wortelen, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille en sukrin tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het mengsel over het vel bakpapier en bak het 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mixen met slagroom, vanille en de sukrin.
Verdeel de overige 100 gram geraspte wortel erover.
Rol het geheel tot een mooie cakerol en strooi er eventueel nog geraspte wortel over.
Maak de cakerol tot slot helemaal af met Sukrin Melis (poedersuikervervanger) en geniet!
Een hele fijne (w)oningsdag allemaal! Maak er het beste van en heb elkaar lief! X
Ga hem maken maar dan zonder wortel
Kan het zonder eiwit poeder?
Dan wordt het wel wat minder luchtig en wat meer stevig 🤗