Koolhydraatarme carrot cake-roll!

Deze carrot cake roll is een echte traktatie voor bij een feestje of als je bijvoorbeeld visite krijgt. Hij smaakt heerlijk en het is een echte ene catcher! Bovendien is het makkelijk om te maken en ook erg leuk.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme carrot cake-roll!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per stukje

Ingrediënten

Cake:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Rasp de wortel.
Scheid de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met 100g geraspte wortelen, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille en erythritol tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel het mengsel over het vel bakpapier en bak het 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mixen met slagroom, vanille en de erythritol.
Verdeel de overige 100 gram geraspte wortel erover.

Rol het geheel tot een mooie cakerol en strooi er eventueel nog geraspte wortel over.
Maak de cake rol tot slot helemaal af met poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, roll, carrot, wortel, gebak,

3 Comments

  1. Ga hem maken maar dan zonder wortel

  2. Kan het zonder eiwit poeder?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.