Gisteren heb ik deze heerlijke aardbeientaart gemaakt en deze super luchtige aardbeien cakejes. Ik heb er eiwitten voor gebruikt, die stijfgeklopt en gemixt met de rest van de ingrediënten. De eidooiers heb ik weer gebruikt voor deze verrukkelijke crème brûlée! De cakejes zijn een echte must-bake en perfect om te maken voor bijvoorbeeld moederdag.
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintZachte luchtige aardbeien cakejes!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 16 stukjes
- Aantal koolhydraten: 0,6 g khd per stuk
Ingrediënten
- 5 eiwitten van en ei
- 75 g aardbeien
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1 el citroensap
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 100 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de aardbeien in plakjes en zet het apart.
Meng de stijfgeklopte eiwitten met de rest van de ingrediënten en schep het mengsel in de bakvorm.
Verdeel de plakjes aardbeien over het mengsel en bak de cake 25 a 30 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cake afkoelen en snijd het in 16 stukjes. Garneer de cake eventueel met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, cake, cakejes, aardbeien, keto, low carb, glutenvrij
Heb je mijn ebook makkelijke en snelle recepten al gezien?