Koolhydraatarme en glutenvrije kaasstengels!

Vandaag heb ik 2 challenges gemaakt waaronder deze verrukkelijke kaasstengels! Je kan er allerlei twists aan geven. Ik heb gekozen voor een pizza twist en ik vind het heerlijk! 
Eerder heb ik deze kaneelbroodjes/zeeuwse bolussen gemaakt. Ook zeker een aanrader!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije kaasstengels!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • snufje zout
  • 300 g geraspte mozzarella
  • 100 g roomkaas
  • 50 g roomboter
  • 10 g erythritol
  • 2 tl pizzakruiden
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g kokosmeel (of 80 g amandelmeel)
  • 5 g psylliumvezels

Garnering:

  • 25 g geraspte kaas


Bereidingswijze

Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven op 160c.
Voeg de erythritol, pizzamix, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels bij de stijfgeklopte eiwitten.
Meng het eiwitmengsel met het gesmolten kaas mengsel en meng het tot een deeg.
Rol het deeg tot een plak en snijd de plak in 16 repen. Rol de repen in slierten en draai 2 sliertjes in elkaar tot sierlijke stengels.
Herhaal dit tot de repen op zijn.
Strooi de kaas over de stengels en bak de kaasstengels tot slot 20 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaas, kaasstengel, stengel, croissant

2 Comments

  1. Kan ik kokosmeel vervangen door havermoutmeel?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.