Macaroni & cheese!

Voor de challenge heb ik  kaasstengels gemaakt en deze heerlijke koolhydraatarme mac & cheese! Ik vind het gerecht perfect voor het weekend omdat het mij zo heerlijk doet denken aan fastfood. En dat terwijl deze versie van mac & cheese helemaal koolhydraatarm-proof is!
Hij is lekker romig, best machtig en smaakvol. Als je er een salade of andere groenten bij maakt, kan hij door als volwaardig diner! 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme macaroni & cheese!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 700 g bloemkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 tl funky pasta kruidenmix
  • 6 plakjes cheddarkaas
  • 25 g kruidenboter
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • snufje peper

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de roosjes in een pan met kokend water en het bouillonblokje. (niet te lang anders wordt het natte puree)
Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met de kruidenmix, 3 plakjes cheddarkaas en kruidenboter.
Verwarm de oven op 160c.
Schep de puree in een ovenschaal en verdeel de andere 3 andere plakjes cheddarkaas over de puree.
Bak de plakjes ontbijtspek krokant, snijd het in stukjes en verdeel het over de puree.
Bak de macaroni & cheese ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, macaroni, cheese, Mac, oven, ovenschotel, bloemkool

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.