Helemaal koolhydraatarm, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers!
Een heerlijke brosse koek, gevuld met mokka creme en getopt met krokante chocolade en nootjes!
Dat klinkt toch al als muziek in de oren? Wij hebben in ieder geval genoten!
Ingrediënten 4 stuks
3,5 khd per mokka ladyKoek:
- 30 g gesmolten roomboter
- 20 g Sukrin+
- 100 g amandelmeel
- 1 eiwit
- 1/2 zakje espressopoeder
Vulling:
- 50 g slagroom
- 50 g roomkaas
- 1/2 zakje espressopoeder
- 15 g Sukrin+
Topping:
- 50 g puurste chocolade
- 10 g macadamia noten (of andere noten)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.
Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en sukrin.
Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.
Geniet!
ps: Mix i.p.v. slagroom roomboter door de creme als je de creme lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!
Wow dit is echt heel erg lekker. Deze ga ik zeer snel nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept!
Heerlijke koeken!
Jaaa wat leuk zeg!! 🥰 Fijn dat je ze lekker vindt!
Waar vindt ik espressopoeder
Gewoon in de supermarkt! Van die oploszakjes 🤗
Ik zie in meerdere recepten staan “zoveel gram slagroom”. Is dit geklopte slagroom in grammen of bedoel je bijv. 50 ml (ongeklopte) slagroom? En is monchou goed om te gebruiken als roomkaas? Dit recept lijkt me erg lekker
vorige week ook gemaakt, waren goed gelukt en ontzettend lekker. Zo leuk zo’n traktatie die in ons dieet past! Love-it 🙂
DIt is hemels! Wat een heerlijke vulling!
Kan ik ipv de espresso zakjes ook iets anders gebruiken? Verdraag slecht de caffeine of zijn deze er ook caffeine vrij?
Je kan het altijd vervangen door iets anders. Het is enkel voor de smaak 🤗