Koolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies

Koolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies


 

De laatste paar challenges werden de mokka ladies gevraagd. En jaaa hoor, hier zijn ze!!
Helemaal koolhydraatarm, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers!
Een heerlijke brosse koek, gevuld met mokka creme en getopt met krokante chocolade en nootjes!
Dat klinkt toch al als muziek in de oren? Wij hebben in ieder geval genoten!
 
Hier is het recept:

Ingrediënten 4 stuks

 3,5 khd per mokka lady


Koek:

 

Vulling:

  • 50 g slagroom
  • 50 g roomkaas
  • 1/2 zakje espressopoeder
  • 15 g Sukrin+

 

Topping:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.

Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en sukrin.

Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.

Geniet!

 

ps: Mix i.p.v. slagroom roomboter door de creme als je de creme lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!

1 Reactie

  1. Christine

    Wow dit is echt heel erg lekker. Deze ga ik zeer snel nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*