Stroopwafels!

Voor deze challenge heb ik deze koolhydraatarme stroopwafels gemaakt. Makkelijk om te maken en helemaal low carb-verantwoord! Je hebt wel een kniepertjes pan nodig, maar het is het zeker waard! Je kunt namelijk ook deze Vlaardingse ijzerkoekjes, kniepertjes, ijshoorntjes, eetbare dessertbakjes etc maken!

Ik heb ze gevuld met deze stroopvervanger.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en suikervrije stroopwafels!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 4 stroopwafels
  • Aantal koolhydraten: 3.7g khd per stroopwafel

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten samen behalve de stroopvervanger en maak er een stevig mengsel van.
Verdeel het mengsel in achten en maak er bolletjes van.
Verwarm het kniepertjesijzer, leg een bolletje in het midden en druk het ijzer dicht.
Haal het koekje uit het ijzer als het goudbruin is geworden (ik heb het met een kaasschaaf gedaan) en laat het afkoelen.
Herhaal dit totdat de bolletjes op zijn. Ik heb voor het mooie de koeken rond uitgestoken.
Doe de stroop tussen 2 koeken.


Notities

De snippers zijn ook heerlijk! Doe die lekker door de yoghurt of home made ijs!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stroop, stroopwafel, stroopwafels,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

34 Comments

  1. Avatar foto

    Zucht…op zoek naar een kniepertjespan…

  2. Avatar foto

    Ik heb onlangs zo’n wafelijzer voor ijshoorntjes gekocht bij het Kruidvat. Daar komen dat soort dingen af en toe langs Liesjuh. Kost daar dan ook bijna niks.

  3. Avatar foto

    IK HOU VAN JOU XXX

  4. Avatar foto

    Had precies dezelfde reactie, want WIE WIL ER NOU GEEN STROOPWAFELS?
    Even gezocht: Kijkshop 15

  5. Avatar foto
    Ineke Galdeij-de Vries

    ik ook 🙂 🙂

  6. Avatar foto

    Kan je kokosmeel ook vervangen door iets anders?

  7. Avatar foto

    Kun je de Sukrin ook vervangen door kokosbloesemsuiker?

  8. Avatar foto
    Antoinette

    Gister het ijzer bij kruidvat gescoort voor 5 euro…

  9. Avatar foto

    Kan je ook de sucrin+ gebruiken?

  10. Avatar foto

    Heb ze gemaakt maar foto lukt niet

  11. Avatar foto

    Ik heb de overheerlijke stroopwafels gebakken, super. Alleen vraag ik mij af of je alle stroopwafels tegelijk kunt maken? De volgende dag zag ik geen stroop meer, was er helemaal ingetrokken. Hoe kan ik dat voorkomen?

  12. Avatar foto

    ze zijn me 3 keer mislukt, blijven plakken aan bovenkant en worden niet hard. Zonde van mn ingrediënten. Gewone kniepertjes lukken altijd wel met oud en nieuw.

  13. Avatar foto

    Heerlijke koeken! Mijn man at er gelijk een op! De stroop trekt er heel snel in. Ik zoek nog een manier om het te voorkomen!

  14. Avatar foto
    Yara Mesman

    Lijkt me heerlijk alleen ik ben allegiesch voor noten dus amandelmeel kan niet is daar een vervanger voor want bij de meeste recepten is amandel meel 1 van de ingrediënten

  15. Avatar foto

    Hoe komt dat ze in twee scheuren als je het kniepertjesijzer opendoet?

    • Avatar foto

      Ohh dat is jammer! Heb je de kniepertjespan ingevet?

      • Avatar foto
        Juanitha Dekker

        Waarmee kan ik die het beste invetten? En kan het eraan liggen dat ik het met amandelmelk heb gemaakt ipv slagroom?

    • Avatar foto

      En nog wat tips voor gebruik knieperties ijzer: wacht tot er geen stoom meer afkomt dan is je product vaak precies goed. Invetten met stukje vet spek voor het behoud.

  16. Avatar foto

    Ik heb de stroop ingedikt met een beetje johannesbroodpitmeel, daardoor krijgt de stroop de ‘echte’ dikte en trekt nauwelijks in de wafels. Ze waren heerlijk!

  17. Avatar foto

    Ha Oahn, kan ik ze ook in de oven bakken? Zo ja, hoe hoog qua temp en hoe lang??

  18. Avatar foto

    Ik bak al mijn leven lang stroopwafels volgens traditioneel recept (suiker gehalveerd!) Ik sta ook zeker open voor gebruik van andere ingredienten. Maar een ding mis ik hier, namelijk rijsmiddel. Dan splijt de wafel als hij gaar is open zodat je de stroop tussen de twee helften giet. Dan krijg je uit dit recept dus geen 8 maar 16 wafels, die ook nog eens smeuiger zijn. Succes!

  19. Avatar foto

    Wat is een kniepertjespan daar heb ik nog nooit van gehoord ,of is dit in het Belgisch geschreven

  20. Avatar foto

    Jammer genoeg vond ik ze heel erg droog 😭 dacht een lekker kha recept voor een lekker tussendoortje maar helaas.. nog maar paar keer proberen en het recept evt beetje aanpassen. Evt tips? 😊

  21. Avatar foto
    Joke Jongman

    Heb t geprobeerd met amandelmelk en met slagroom!
    Maar ik vind ze veel te droog!

  22. Avatar foto

    Ik heb alleen zo’n wafel ijzer waarbij die 4 hartjes aan elkaar maakt. Werkt dat ook voor stroopwafels? Ik wil ze eerst een keer testen voor ik echt een kniepertjesijzer aanschaf.

  23. Avatar foto

    ik vind een heerlijk lekker koek om bij vier uurtje te geven

  24. Avatar foto

    Super recept.
    Ik heb het ietsje aangepast, iets meer gesmolten boter en vanille aroma door het deeg. En met een lepel haalde ik met gemak 12 bolletjes eruit . Verder voor de stroop wat boter gesmolten,snuf zout rn kaneel, de bruine (suikervrije suiker) erdoor en 2 eetlepel van de stroop. Dit trekt niet in je stroopwafels dus blijven ze langer vers.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.