Ik heb bij de stol cake deze koollhydraatarme marsepein gebruikt omdat mij dat een hemelse combinatie leek en het is verrukkelijk geworden! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor spijs. Maak dan de spijs volgens dit recept. Dit recept is onwijs leuk om te maken voor de kerst, maar ook met Pasen is het een dikke hit. Heerlijk met deze poedersuikervervanger eroverheen gestrooid. Dat is genieten geblazen!
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Kijk hier voor meer kerst recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
PrintKoolhydraatarme stol-cake!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 khd per plakje zonder rozijnen (6.1 gram koolhydraten met rozijnen)
Ingrediënten
- 250 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik)
- 375 g volle kwark
- 4 eieren
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g rozijnen (koolhydraatbeperkt)
- 200 g marsepein (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten (behalve de marsepein) tot een egaal mengsel en schep het mengsel in de bakvorm.
Rol de marsepein uit totdat hij over de breedte past van de bakvorm en leg hem in het midden bovenop het mengsel.
Bak de stol-cake 35 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kerst, stol, cake, marsepein,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Mag het ook met Griekse yoghurt
Heb de stol vanmiddag gemaakt, te kleine vorm voor hoeveelheid beslag.
Kleine cupcakevormpjes gevuld met het overige. Aan beslag naast rozijnen ook handje geplette notenmix toegevoegd. Hemels lekkere stol….Thnx voor het recept!
Welk eiwitpoeder kies ik?
Ik zou bij deze gaan voor de vanille! 🤗