Koolhydraatarme kerststol-cake!

De afgelopen Wednesday Challenge is er ook een verzoekje geweest voor een koolhydraatarme Kerststol-cake. Dankzij een heerlijk middagdutje van Trev heb ik deze kunnen maken, en wat is hij heerlijk!

Ik heb er marsepein voor gebruikt omdat mij dat een hemelse combinatie leek, maar je kan natuurlijk ook zelf spijs maken 🙂 Maak dan de spijs volgens dit recept.

Dit recept is onwijs leuk om te maken voor de aankomende kerst, maar ook met Pasen is het een dikke hit. Heerlijk met Sukrin Melis eroverheen gestrooid als poedersuikervervanger. Dat is genieten geblazen!

(klik op de gekleurde ingrediënten om ze te shoppen!)

Ingrediënten 12 plakjes

 3 khd per plakje zonder rozijnen (6.1 gram koolhydraten met rozijnen)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediënten (behalve de marsepein) tot een egaal mengsel en schep het mengsel in de bakvorm.
Rol de marsepein uit totdat hij over de breedte past van de bakvorm en leg hem in het midden bovenop het mengsel.
Bak de kerststol-cake 35 minuten in de oven.

Geniet! X

2 Comments

  1. Mag het ook met Griekse yoghurt

  2. Heb de stol vanmiddag gemaakt, te kleine vorm voor hoeveelheid beslag.
    Kleine cupcakevormpjes gevuld met het overige. Aan beslag naast rozijnen ook handje geplette notenmix toegevoegd. Hemels lekkere stol….Thnx voor het recept!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.