Koolhydraatarme kokos-limoentaart zonder oven!

Koolhydraatarme kokos-limoentaart zonder oven!

Deze week heb ik voor de challenge een taart gemaakt die je niet in de oven hoeft te bakken!
Hij is heerlijk van smaak, lekker fris en wat mij betreft perfect voor als het weer mooi weer wordt! De taart heeft namelijk een vleugje kokos, vanille en het frisse van limoen. Om de kleur leuk te benadrukken heb ik natuurlijke groene kleurstof gebruikt die je overigens ook kan gebruiken om smoothies, baksels en ander lekkers mee te kleuren!
Ik ga vanmiddag eens genieten van een puntje onder het genot van een smakelijk theetje!

Hier komt het recept!

Ingrënten 8 punten

3.3 khd per punt

Bodem:

  • 125 g amandelmeel
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 10 g Sukrin+
  • 1/2 el speculaaskruiden

Vulling:

  • 400 g roomkaas
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 20 g Sukrin+
  • 2 tl vanille-aroma
  • een beetje limoenrasp
  • scheutje limoensap
  • 7 g groene kleurstof
  • 3 gelatineblaadjes

Garnering:

  • plakjes limoen

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm. (gebruik eventueel bakpapier om de springvorm mee te bekleden)
Laat de bodem minimaal 2 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas luchtig te mixen met de kokosmelk, sukrin, vanille, limoenrasp en limoensap.
Verdeel het mengsel in tweeën,  voeg bij 1 mengsel de kleurstof toe en zet het in de koelkast
Week de gelatineblaadjes in koud water wanneer de bodem 2 uur in de koelkast heeft gestaan.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 3 el heet water.
Verdeel de opgeloste gelatine over de 2 vullingmengsels en giet eerst het mengsel zonder kleurstof en vervolgens het mengsel met kleurstof over de taartbodem.
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven en garneer de taart tot slot met plakjes limoen.

Geniet! X

5 Reacties

  1. Als ik agar agar wil gebruiken ipv gelatine, hoeveel heb ik dan nodig?

  2. Hallo Oanh, ik wil graag de kokos-limoentaart gaan maken maar ik heb daar een vraagje over. Welke maat springvorm moet ik daarvoor gebruiken? Ik heb er eentje van 23cm en als ik
    naar het plaatje kijk lijkt dát de maat. Klopt dat?
    Groetjes,
    Hanny

  3. Wat een heerlijk fris taartje! Ik gebruikte de rasp en het sap van een hele limoen.
    Bracht het sap aan de kook en van het vuur af de gekweekte gelatineblaadjes erin opgelost. Zalig gewoon. Dank je voor het recept.

  4. wat voor roomkaas gebruik je? 🙂 En Sukrin, is dat hetzelfde als die andere zoetstof die je vaak gebruikt of echt heel verschillend?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*