Deze week heb ik voor de challenge een taart gemaakt die je niet in de oven hoeft te bakken!
Hij is heerlijk van smaak, lekker fris en wat mij betreft perfect voor als het weer mooi weer wordt! De taart heeft namelijk een vleugje kokos, vanille en het frisse van limoen. Om de kleur leuk te benadrukken heb ik natuurlijke groene kleurstof gebruikt die je overigens ook kan gebruiken om smoothies, baksels en ander lekkers mee te kleuren!
Ik heb deze keramische springvorm gebruikt.
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme kokos-limoentaart zonder oven!
- Bereidingstijd: 5,5 uur
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 3.3 g khd per punt
Ingrediënten
Bodem:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 50 g gesmolten roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- 1 el speculaaskruiden
Vulling:
- 400 g roomkaas
- 200 ml romige kokosmelk
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- een beetje limoenrasp
- scheutje limoensap
- 7 g groene kleurstof
- 3 gelatineblaadjes
Garnering:
- plakjes limoen
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm. (gebruik eventueel bakpapier om de springvorm mee te bekleden)
Laat de bodem minimaal 2 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas luchtig te mixen met de kokosmelk, erythritol, vanille, limoenrasp en limoensap.
Verdeel het mengsel in tweeën, voeg bij 1 mengsel de kleurstof toe en zet het in de koelkast
Week de gelatineblaadjes in koud water wanneer de bodem 2 uur in de koelkast heeft gestaan.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 3 el heet water.
Verdeel de opgeloste gelatine over de 2 vullingmengsels en giet eerst het mengsel zonder kleurstof en vervolgens het mengsel met kleurstof over de taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven en garneer de taart tot slot met plakjes limoen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kokos, limoen, taart, gebak, no, bake, cheesecake, lime
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Als ik agar agar wil gebruiken ipv gelatine, hoeveel heb ik dan nodig?
Uhhhhh, gelatine NOOIT in kokend water oplossen, alleen in water dat net warm genoeg is om het op te laten lossen. Gelatine verliest zn bindkracht in kokende vloeistof. Verder leuk recept, ga m zeker proberen!
Hmmm …. Waar t misgaat geen idee….maar de vulling blijft vloeibaar 🙈
Kan je het amandelmeel ook vervangen door kokosmeel?
Allereerst super leuke en lekkere recepten! Nu heb ik het recept uit het kookboek wereldgerechten ‘Amerikaanse key lime cheesecake’ geprobeerd, maar mijn vriend en ik zijn niet zo’n van van de bodem. De cheesecake is verder super lekker! Maar heb je misschien een alternatief voor de bodem? Dat je toch een koekjesachtige bodem krijgt met bite.
Groetjes Wilma
*fan
Hallo Oanh, ik wil graag de kokos-limoentaart gaan maken maar ik heb daar een vraagje over. Welke maat springvorm moet ik daarvoor gebruiken? Ik heb er eentje van 23cm en als ik
naar het plaatje kijk lijkt dát de maat. Klopt dat?
Groetjes,
Hanny
Ik gebruik een 20diacm springvorm! Kan prima hoor 🤗
Kan je IPV amandelmeel ook kokosmeel gebruiken?
Wat een heerlijk fris taartje! Ik gebruikte de rasp en het sap van een hele limoen.
Bracht het sap aan de kook en van het vuur af de gekweekte gelatineblaadjes erin opgelost. Zalig gewoon. Dank je voor het recept.
Hallo ik heb een vraag is er een alternatitief v de amandelmeel deze is best wel duur!
wat voor roomkaas gebruik je? 🙂 En Sukrin, is dat hetzelfde als die andere zoetstof die je vaak gebruikt of echt heel verschillend?
Hoeveel callorieen zitten er in 1 puntje van deze taart?
Pingback: KHA kokos limoentaart – Culy Dees