Lemper!

Deze lempers zijn gevuld met een smakelijke kip vulling met een vleug kokos. Heerlijk als voorgerechtje, snack of bijgerecht. 

Bekijk hier meer smakelijke tussendoortjes recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Lemper!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 10 stuks
  • Aantal koolhydraten: 2.3 khd per lemper

Ingrediënten

  • 650 g bloemkool
  • 175 ml romige kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes verse limoenblad

Vulling:

  • 2 kippenbouten
  • 50 g uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl trassi
  • 2 verse limoenbladen
  • 1/2 blokje kipbouillon
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 25 ml romige kokosmelk

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in grote stukken en doe het in een pan.
Kneus de stengel citroengras en doe het samen met de limoenblaadjes en kokosmelk bij de bloemkool.
Voeg vervolgens water toe tot de bloemkool onder water staat en kook de bloemkool beetgaar.

Doe de kippenbouten ondertussen in een andere pan met water en breng het aan de kook.
Kook de kip ongeveer 15 minuten gaar.
Haal vervolgens het vlees van het bot en scheur het vlees in dunne reepjes.

Snijd ondertussen de ui fijn, kneus de knoflook, leg een knoop in de citroengras en doe het allemaal in een pan met kokosolie.
Voeg daarna de trassi toe, limoenblaadjes, kipbouillon, laos, kurkuma, korianderpoeder en komijnpoeder.
Doe het kippenvlees erbij en ten slotte de kokosmelk.
Bak de kip “droog” en doe het vuur uit.

Pureer vervolgens de bloemkool en knijp het overtollige vocht uit de bloemkool met een theedoek.
Pak dan een stuk vershoudfolie en leg daar de gepureerde bloemkool op in een strook, leg de kipvulling in het midden en rol het dicht tot een mooie lemper rol en herhaal dit 10 keer.
Gebruik de vershoudfolie om de lemper mooi strak te rollen.
Leg de rollen in de koelkast zodat het wat kan verstevigen.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lemper, indonesisch, indisch,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

12 Comments

  1. Avatar foto
    Gertie young

    Dank je voor het recept, ik heb ze gisteren gemaakt, wel een werkje maar o zo lekker.
    Ik had zo’n zin in Indisch 😊

  2. Avatar foto

    Zó blij met dit recept! Nog niet gemaakt, maar ga dit zeker binnenkort doen. Ben heel benieuwd naar de smaak!!

  3. Avatar foto
    Monique Lamers

    wauw koolhydraatarme lemper!!!! mijn lievelingssnack! op de traditionele manier heb ik ze vaak gemaakt maar nu al lang niet meer gehad. maar deze ga ik heel zeker maken. aan het recept te zien gaan deze sneller dan de traditionele. je hoort er nog van. super! super! super!

  4. Avatar foto

    Aaah hier zaten we op te wachten, ga het zeker uitproberen!!!

  5. Avatar foto

    Kan je dit ook maken van Bloemkoolrijst of wordt het dan te papperig?

  6. Avatar foto

    Kan je dit makkelijk invriezen?

  7. Avatar foto

    Voor een ander recept heb ik laatst de bloemkoolpuree gemaakt, op zich wel gelukt maar nog steeds enigszins smeuïg, op een filmpje had ik gezien dat het bij iemand echt kruimelig droog was geworden, dat was het bij mij echt niet. Doe ik dan iets verkeerd?

    • Avatar foto

      Ja dan moet je de bloemkoolsushi echt goed uitknijpen met een theedoek! 🤗

      • Avatar foto

        Hoi Oanh, ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. De kipvulling was echt super lekker. (Heb er wel een beetje gula djawa aan toegevoegd.) Ik ga de vulling voortaan volgens jouw recept maken. Maar de bloemkoolketan… Ik hou het toch bij de gewone. Proefde de bloemkool te erg. Jammer, maar toch bedankt voor het recept!

  8. Avatar foto

    Nog nooit lemper gemaakt, maar ik ga het binnenkort zeker proberen. Eet je de lemper warm of koud, als je ze warm eet wordt het dan niet te vochtig door de bloemkoolrijst?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.