Witte chocolade frambozen cheesecake!

Deze week heb ik deze overheeeeerlijke witte chocolade frambozen cheesecake gemaakt voor de Challenge! Het is er eentje die prima door kan als paastaart, lekker met verse frambozen. Hij is heerlijk romig en heeft een smakelijk fluwelig textuurtje.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witte chocolade frambozen cheesecake!

  • Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Bodem:

Swirl:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel.
Leg een vel bakpapier op de boven van de springvorm (18diacm) en verdeel het mengsel oven de boven van de springvorm en druk het goed aan.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de swirl door de frambozen te verwarmen in een pannetje met de sukrin. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kommetje en druk met de bolle kant van een lepel het sap erdoor.

Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain marie en laat het daarna afkoelen.

Meng in een kom de roomkaas, zure room, erythritol, amandelmeel, vanille en limoenrasp en een voor een de eieren en dooiers tot een glad mengsel.
Roer als laatst de gesmolten witte chocolade door het mengsel.

Verwarm de oven op 170c en schenk heet water in de braadslee en plaats de braadslee onderin de oven.

Giet het roomkaasmengsel in de springvorm.
Maak horizontale strepen van het vruchtenmengsel (ik heb een mini spuitzakje gebruikt) en maak met behulp van een satèprikker verticale strepen voor een mooi effect.

Bak de cheesecake 75 minuten in  de oven op een rooster boven de braadslee.
Let goed op dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Als het te hard gaat kan je de cheesecake het laatste half uur op 150 graden bakken.
Aluminiumfolie over de bovenkant het laatste halfuurtje wil ook helpen.

Zet vervolgens de oven uit en laat de cheesecake 30 minuten in de oven afkoelen.
Neem de cheesecake uit de oven en laat hem in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht.
Dek de cheesecake af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Garneer de cheesecake tot slot met poedersuikervervanger, verse frambozen en witte chocolade rasp.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, witte chocolade, frambozen, taart,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.