Daar is ze dan! De Challenge van deze week, een overheerlijk kerst dessert! Het dessert bestaat uit een laagje gehakte koolhydraatarme chocolade met daar bovenop een witte chocolademousse gemaakt van deze witte chocolade, weer een laagje chocolade met rood fruit, melk chocolademousse en wat heerlijke blueberries! Super makkelijk om te maken en ook lekker handig, je kan het namelijk van tevoren klaarmaken.
Lijkt dit recept je wel wat? Deze trifle is ook zeker een aanrader!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Witte chocolade & melk chocolade mousse!
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 12.7 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Mousse:
Topping:
- 25 g smelt melkchocolade (klik)
- 25 g witte chocolade (klik)
- 25 g frambozen
- 25 g blauwe bessen
Bereidingswijze
Smelt de witte chocolade en de melk chocolade in twee aparte schalen au-bain marie.
Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en meng de helft van de slagroom door de gesmolten witte chocolade en de andere helft door de gesmolten melkchocolade.
Hak de chocolade voor de topping in grove stukjes en verdeel de helft van de chocolade over 3 glaasjes, gevolgd door de witte chocolademousse.
Strooi daar de andere helft van de gehakte chocolade over met frambozen en verdeel de melkchocolademousse erover.
Garneer de mousse met blauwe bessen en laat de mousse in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mousse, trifle, chocolade, romig,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Geweldig recept. Ik heb het gemaakt voor Kerstdiner 2020, het hele gezin heeft gesmuld! Ik heb wel de chocolade uit Oahn’s winkeltje gebruikt.