Holy moly! Deze red velvet chocolate chip cookies zijn niet te doen LEKKERRR! In het midden een beetje gooey en de buitenkant krokant. De witte chocolade geeft een heerlijke bite en maakt het koekje compleet! Ik heb ze gemaakt voor de Wednesday challenge 🙌🏼 Het is etenstijd maar ik heb er al 2 op.. Ze kunnen ook wel als toetje toch? 😉
Je kan op de blauwe ingredienten klikken om te zien welke producten ik precies gebruik!
Ingrediënten 8 koekjes
1.3 khd per koek- 50 g witte chocolade
- 60 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 25 g Sukrin rood (of de helft Sukrin+)
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl rode kleurstof
- 100 g amandelmeel
- 10 g eiwitpoeder
- 10 g cacaopoeder
- 1/2 tl xanthaangom
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 50 g roomkaas
Bereidingswijze:
Hak de chocolade in grove stukjes en zet het apart.
Meng de helft van de gehakte chocolade met rest van de ingrediënten tot een egale massa, wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm na dat uur de oven op 160c.
Maak 8 bolletjes van, leg ze op een bakmat en druk de bolletjes plat (ongeveer 0,5 cm dik)
Verdeel de rest van de chocolade over de 8 koekjes en bak de koekjes 20-25 minuten in de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen.
Geniet! X
Wat ziet dat er lekker uit. Volgens mij heb ik alles in huis. Dus dat wordt morgen een en ander uitproberen 😁
Superleuk! Ik ben benieuwd wat je van de koekjes vindt! 🥰
Kan het ook zonder kleurstof? Deze heb ik niet.
Ja dat kan hoor! 🥰